ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός

Κυριακή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε σήμερα Κυριακή.  

Τα φαινόμενα στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 15 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά γρήγορα στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους, 3 με 4 μποφόρ.

Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας λίγες τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να ενταθούν και να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στην περιοχή του Σουνίου σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.