ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ στο τηλεοπτικό ARD

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται καλύτερη είσπραξη φόρων και μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

Δεν είμαστε στο σωστό δρόμο", προειδοποιεί η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην Ελλάδα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD της Γερμανίας, όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό "Focus" λίγες ώρες μετά την αισιόδοξη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι: "Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο".

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου "ARD", (Τagesthemen) Τα θέματα της ημέρας ", η Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, (CDU), δήλωσε χαρακτηριστικά : "Στην Ελλάδα, το συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να βελτιωθεί η είσπραξη των φορολογικών εσόδων... Χρειαζόμαστε πειθαρχία και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δεν είμαστε σε καλό δρόμο". Η επικεφαλής του ΔΝΤ κατέστησε επίσης σαφές στην Αθήνα ότι δεν θα υπάρχει ειδική συμφωνία για την Ελλάδα.

Ένα σκληρό κούρεμα για την Αθήνα δεν φαίνεται τώρα απαραίτητο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εκφράσει την αισιοδοξία του αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. uncle. K 21:14 23/02/2017

    Ο Σόϊμπλε είπε μεν πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο αλλά δεν προσδιόρισε και το σημείο όπου βρίσκεται. Δεν είναι κομπλιμέντο νά πεις κάποιου οτι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

    Η Λαγκαρτ όμως έπρεπε να απαντήσει σε ευθεία διπλή ερώτηση τής Μιόσκα πού συμπεριλαμβανομένου και του Grexit …»Ξέρετε (τήςειπε) ότι αν φυγει το ΔΝΤ η Ελλάδα αργά η γρήγορα θά αποχωρίσει από το Ευρώ.
    Οπόταν η Λαγκάρντ απάντησε «Όχι (no question) ούτε ερώτηση νά γίνεται δεν βρίσκεται η Ελλάδα σε καλό δρόμο…..και όπως ξέρετε τά είχαμε συμφωνήσει…..

    Εμένα παντως την γνώμη μου τήν ξέρετε η Ελλάδα με ενα ισότιμο Ευρώ με την Γερμανία και όλες τις άλλες πλούσιες χώρες, πού συμπεριφέρεται διαφορετικά στο εσωτερικό της χώρας και άλλως στο εξωτερικό δεν γίνεται, δεν το αντέχει ρωτάτε τον Βαρουφάκη αν θέλετε.
    Είναι καλύτερα να έχει το δικό της νόμισμα.
    Αν φοβάται τώρα η Κυβέρνηση η εσείς νά το πείτε δραχμή γιατί το θεωρείτε υποτιμητικό, μπορείτε να πείτε ότι θέλετε.

  2. ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ‘’ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ’’ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2020, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
    *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής. Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
    *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς
    *Η μείωση του χρέους. εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
    *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
    **Αυτή η απόφαση μείωσης του χρέους απέδειξε και αποδεικνύει περίτρανα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΕΕ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου. Ήξεραν και ξέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά τον λόγο του για αυτόν και τον τιμούν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ήξεραν ! ότι τα χρήματα που θα έδιναν στον Παπανδρέου θα τα σεβόταν και θα έκανε την ΠΡΕΠΟΥΣΑ χρήση.

  3. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου

    Αυτή η κυβέρνηση θα είχε πέσει εδώ και καιρό αν δεν απολάμβανε της στήριξης ενός ισχυρού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Μέχρι χτες είχαν το άλλοθι ότι με αυτό τον τρόπο «ελέγχουν» τον Αριστερό Αλέξη και βοηθούν στην ομαλοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Με τα όσα συμβαίνουν έχουν καταρρεύσει όλες αυτές οι θεωρίες του καναπέ. Είναι καιρός να καταλάβουν ότι η κοινωνία έξω βράζει και ότι αυτός είναι ο λόγος που οποιοδήποτε σχέδιο των σαλονιών θα καταλήξει σε πλήρη αποτυχία.
    Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σε όλα τα επίπεδα. Η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιους εθνικούς κινδύνους και το ατύχημα είναι το πιο πιθανό σενάριο. Μία υπεύθυνη κυβέρνηση θα μπορούσε ακόμη και να αντιστρέψει την κατάσταση. Αυτή η κυβέρνηση είναι πιθανό να επιδείξει στοιχεία τυχοδιωκτισμού για να κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία.
    Ακόμη κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα ή μία άλλη κυβέρνηση συνεργασίας συμφωνήσει σε όλα με τους δανειστές, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε εξασφαλίσει κάτι ουσιαστικό. Το πρόβλημα δεν λύνεται αν ψηφιστούν όλα τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Χρειάζεται και κάποιος για να εφαρμόσει εκείνα που θα συμφωνηθούν. Ποιος θα το κάνει; Εκείνοι που ακόμη και σήμερα και με τους Τούρκους στην αυλή μας να έχουν αποθρασυνθεί, αναλώνουν όλο τον χρόνο τους ψάχνοντας να βρουν τον Μινώταυρο για να τον… φονεύσουν;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.