ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...

Λυπάμαι για τους Γερμανούς. Ο υπουργός Οικονομικών που έχουν, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, είναι ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός. Και για τη χώρα του και για την Ευρώπη.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα επέμενε να οδηγηθεί ένας λαός, οι Έλληνες, στο κρεματόριο επειδή έκαναν το "λάθος" να εφαρμόσουν ένα πολίτευμα, τη Δημοκρατία, που οι ίδιοι, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, ανακάλυψαν και το οποίο σήμερα αποτελεί τη βάση οργάνωσης όλων των προηγμένων και πολιτισμένων κοινωνιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έφτανε στο σημείο να αμφισβητήσει την απόφαση ενός άλλου λαού, όχι του γερμανικού, να εκλέξει μια διαφορετική κυβέρνηση από αυτή που ο ίδιος θα προτιμούσε να έχει ως συνομιλητή στο πλαίσιο μάλιστα μιας κοινότητας κρατών, όπως η Ενωμένη Ευρώπη.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα αμφισβητούσε τόσο ξεδιάντροπα και βάναυσα τη δημοκρατική αρχή να μπορούν οι λαοί να διαλέγουν, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και ...αυτοκρατορικές υποδείξεις, τη μοίρα τους.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έφτυνε κατάμουτρα έναν λαό και θα του κουνούσε απειλητικά το δάχτυλο επειδή διάλεξε να ψηφίσει μια κυβέρνηση που με την "ανεύθυνη" συμπεριφορά της δεν εξυπηρετεί τα σχέδια επικράτησης ενός Δ' Ράιχ στην Ευρώπη, όπως πιθανά ονειρεύεται ο ...λύκος του Φράιμπουργκ.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έστρεφε έναν λαό ενάντια σ' ένα άλλον. Γιατί αυτό κάνει ο υπουργός Οικονομικών της καγκελαρίου Μέρκελ: με τις δηλώσεις του και την πολιτική του καλλιεργεί, μετά από πολλές δεκαετίες, αντιγερμανικά αισθήματα στους Έλληνες και τους ξυπνά μνήμες και εφιάλτες που η συμπεριφορά και η πολιτική των προκατόχων του είχαν καταφέρει να καταλαγιάσουν ακόμη και να τα θάψουν στο συλλογικό ασυνείδητο.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έβαζε πάνω από την κοινοτική αλληλεγγύη τον οικονομικό καλβινισμό.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα ξεχνούσε, προφανώς λόγω ιστορικού αλτσχάϊμερ, ότι πριν 60 τόσα χρόνια τούτος ο ταλαιπωρημένος λαός και η κατεστραμμένη τούτη χώρα συνέδραμε για να ανασυγκροτηθεί η Γερμανία. Παρότι και τότε, όπως και σήμερα, η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα εν τούτοις βοήθησε τη χώρα του χερ Σόϊμπλε για να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή. Παρότι πριν μερικά χρόνια οι Γερμανοί την είχαν υποδουλώσει, την είχαν βιάσει, την είχαν δολοφονήσει, την είχαν κατακλέψει εν τούτοις ήταν μεταξύ των κρατών εκείνων που συμφώνησαν να κουρευτούν ολοσχερώς τα χρέη της Γερμανίας.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα κατανοούσε ότι κάνοντας πειραματόζωο ένα λαό δίνει το σήμα και σ' άλλα "ποντίκια" να εξεγερθούν ενάντια στις μεθόδους δημοσιονομικής ευγονίας που ο ίδιος και η "τευτονική παρέα" του εφαρμόζουν. Και ήδη, όπως δείχνουν οι ανά την Ευρώπη, αλλά και εκείθεν του Ατλαντικού, πρωτεύουσες τα "ποντίκια" που αντιδρούν πληθαίνουν.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα ήταν τόσο τυφλός που να μην βλέπει αυτό που όλοι βλέπουν και φοβούνται: ό,τι δεν αντιδρούν μόνον τα "λευκά ποντίκια" αλλά και τα "μαύρα". Αυτά που όταν επικράτησαν στη Γερμανία στιγμάτισαν ανεξίτηλα το γερμανικό έθνος, αιματοκύλησαν την Ευρώπη και τον κόσμο ολάκερο, και οι Γερμανοί πολίτες το πλήρωσαν και οι ίδιοι ακριβά ακόμη και με διαίρεση της χώρας τους.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα μπορούσε να κατανοήσει ότι έτσι βάζει μπουρλότο και στο σπίτι του, στο Βερολίνο, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνει η Γερμανία -κι όχι κάποιο κράτος των Βαλκανίων-, για τρίτη φορά σ' έναν αιώνα, η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα καταλάβαινε πως ενδεχομένως ο λαός που αυτός θέλει να τιμωρήσει, οι Έλληνες, να αντιδρούν επειδή εμπνέονται από ένα δικό του συμπατριώτη, τον Φρήντριχ Σίλερ, που έλεγε αφενός πως "οι αλυσίδες είτε είναι από ατσάλι είτε από μετάξι πάντα αλυσίδες είναι" και αφετέρου ότι "αυτός που δεν τολμάει τίποτε, δεν χρειάζεται ελπίδα για τίποτε". Και οι Έλληνες έχουμε ανάγκη την ελπίδα αξιότιμε κύριε υπουργέ των Οικονομικών της Γερμανίας.

Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα συμπεριφερόνταν με τον μειωτικό και απαξιωτικό τρόπο που συμπεριφέρεται αυτός στους Έλληνες, αγνοώντας τη διαπίστωση ενός άλλου συμπατριώτη του, όστις τυγχάνει και συνονόματός του, του Γκαίτε: "Όταν συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως αυτοί είναι, τους κάνουμε χειρότερους. Όταν τους συμπεριφερόμαστε όπως θα μπορούσαν να είναι, τους βοηθούμε να γίνουν αυτό που είναι ικανοί να γίνουν", έλεγε αυτός ο γίγαντας του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πνεύματος.

Ναι, χερ Σόϊμπλε ξέρουμε σε ποιά κατάσταση βρισκόμαστε. Ξέρουμε ότι είμαστε ένα χρεοκοπημένο κράτος. Ξέρουμε ότι η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως εμάς για αυτό. Δεν χρειάζεται συνεχώς να μας επιπλήτετε και να μας υβρίζετε γι' αυτό. Βοηθήστε μας να γίνουμε αυτό που είμαστε ικανοί να γίνουμε. Αυτό θέλουμε. Γιατί είμαστε ικανοί. Και το ξέρετε. Μερικές ανάσες χρειαζόμαστε. Για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.

Και σας τα γράφει αυτά, δόκτωρ Σόιμπλε, ένας άνθρωπος που δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ψήφισε το κόμμα του κυρίου Τσίπρα, που έχει αρκετές ενστάσεις για την πολιτική τους, που άσκησε και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική σε λάθη και συμπεριφορές τους.

Ένας πολίτης που θέλει η χώρα του να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχίσει να είναι μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, που θεωρεί τους Γερμανούς φίλους και όχι εχθρούς.

Ένας Έλληνας που όμως θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησής του στην προσπάθεια να σταματήσει η λιτότητα που έχει καταστρέψει το λαό μου και να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους για το μέλλον της πατρίδας μου.

Ένας Έλληνας που δεν σας επιτρέπει να καταρρακώνετε την αξιοπρέπεια, τη δική μου και των συμπατριωτών μου λέγοντας "λυπάμαι για τους Έλληνες", μια φράση που χρησιμοποιήσατε και για τους Κύπριους αδελφούς μας πριν δυό χρόνια, την παραμονή πριν τους επιβάλετε το capital control και το bail in.

Ναι, κύριε Σόιμπλε θα υπερασπισθώ την πατρίδα μου και θα σταθώ δίπλα στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή της που εσείς χαρακτηρίζετε "ανεύθυνη". Γιατί αυτό πρέπει να κάνω. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω επειδή είμαι κάτοικος μια μικρής χώρας πεταμένης στο πέλαγος της υπερχρέωσης και των ελλειμμάτων, στα οποία και σεις συμβάλατε να δημιουργηθούν, ίσως επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και των τραπεζών σας.

Εσείς, αξιότιμε υπουργέ των Οικονομικών, ανήκετε σε μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Εγώ ανήκω σε μια χώρα μικρή. Σ' ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου, όπως έγραφε ένας νομπελίστας Έλληνας ποιητής, ο Γιώργος Σεφέρης -ξέρετε, έχουμε και τέτοιους και όχι μόνον φτώχεια, ανεργία, ύφεση, χαμηλή ανταγωνιστικότητα και διαφθορά.

Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Ένα χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι και η αγάπη της για την ανθρωπιά, ενώ κανόνας της είναι η δικαιοσύνη.

Γι' αυτό θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου και την "ανεύθυνη" κυβέρνησή της. Γι' αυτό και λυπάμαι τους Γερμανούς. Επειδή έχουν έναν ανεύθυνο και επικίνδυνο υπουργό...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πριν ακριβώς δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2015 είχα γράψει το ως άνω άρθρο. Το επαναλαμβάνω. Χωρίς να αλλάξω ένα γιώτα. Όπως και τότε είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Όπως και τότε ο Σόϊμπλε είναι ο κακός της υπόθεσης. Όπως και τότε καθυστερούμε να κλείσουμε συμφωνία με την τρόϊκα. Τότε ήταν ο Βαρουφάκης, τώρα είναι ο Τσακαλώτος. Ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να λήξουν στις 20 Φεβρουαρίου ή έστω το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Το ελπίζω για να μην έχουμε την ίδια ή και χειρότερη κατάληξη με τον Ιούλιο του 2015. Το ελπίζω...

19 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 18:59 16/02/2017

  Η Ελλάδα παίζει με τα λεφτά των άλλων και κατηγορεί ΔΝΤ και Κομισιόν για το χρέος της

  Ο Worstall χαρακτηρίζει «αρκετά αριστοτεχνικό» τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνά αυτή τη διαφορά μεταξύ των δανειστών σε συνδυασμό με τη δική της αντίσταση στις απαιτήσεις τους και ερμηνεύει την ελληνική τακτική στη διαπραγμάτευση με την εξής φράση: «Εμείς, οι Ελληνες, θέλουμε πραγματικά να είμαστε καλά παιδιά και να επιτύχουμε συμφωνία, αλλά εκείνοι οι τερατώδεις ξένοι δεν μας αφήνουν».
  «Κι αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα διάσταση απόψεων» σχολιάζει ο αμερικανός αναλυτής, προσθέτοντας πως το ΔΝΤ απαιτεί συγκεκριμένες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και διαφαίνεται θετικό σε μια νέα αναδιάρθρωση χρέους, ενώ η Κομισιόν που «περικλείεται περισσότερο από την πολιτική» από όσο το Ταμείο, επιμένει στο πλεόνασμα και δεν συμφωνεί επ’ ουδενί σε νέο «κούρεμα». Ο κύριος λόγος, επαναλαμβάνει ο Worstoll, σε αυτή τη διάσταση απόψεων είναι η πολιτική.
  Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ λογοδοτούν στους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι «δεν έχουν καμία διάθεση να δανείσουν κι άλλα χρήματα στους Ελληνες». Ενα νέο «κούρεμα» λοιπόν, θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων στα εσωτερικά πολλών ευρωπαϊκών χωρών, είτε αυτές είναι πλούσιες, όπως η Γερμανία, είτε πιο φτωχές και από την Ελλάδα, όπως η Σλοβενία.

 2. ΒΕΝΙΑ 15:47 16/02/2017

  Πόσο λυπάμαι γι εσάς τον αρθρογράφο του κειμένου!!!!!
  Να λυπούμαστε για τα χάλια μας,τα μούτρα μας, θα ήταν προτιμότερο.
  Δίνει ο αρθρογράφος ,άφεση αμαρτιών στην άχρηστη κυβέρνηση.
  Ευτυχώς που γράφει ,ότι δεν ψήφισε Σύριζα.
  Απορώ, για ποιόν έγραψε το πόνημά του?
  Θα τον ακούσει ο ΣόΪ¨μπλε?
  “Η το έγραψε για τους εναπομείναντες σανοφάγους?
  Μάλλον το δεύτερο!!!
  Κύριέ μου ,αν δεν βάλουμε μυαλό και τακτοποίηση ,στα του οίκου μας,δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο απο την κακομοιριά μας.
  “Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!!!!!!

 3. τώρα σε μας Φίλε Φελνίκο
  Υποθέτω πώς θεωρείς οτι αυτό ειναι ένα ιστορικό γεγονός που «ενώνει» τον Ελληνισμό «εναντίον τού εχθρού» και θέλεις, να τό γιορτάζεις τήν ημέρα του. Εγώ το θεώρησα ασήμαντο και δεν ήθελα κάν να αναφερθώ και πολύ λιγότερο να εξηγήσω τό «ιστορικό» συμβάν. Αλλά άρχισε καί παίρνει διαστάσεις ανατολικού ζητήματος .

  Αν θέλεις ομως εγώ να πω στόν βουλευτή μου καί στόν παπά του χωριού μου, νά κάνουν πρόταση, τη σοβαρη κουβέντα τού Σόιμπλε….. «λυπούμαι τούς Έλληνες…..» και το άρθρο σου…. «λυπούμαι τούς Γερμανούς …» να διαβάζεται ετησίως από τόν πρόεδρο τής Βουλής και στις εκκλησιές μετά το Ευαγκέλιο σε ειδική δοξολογία.
  Ασήμαντο ειναι μιά δοξολογία παραπάνω ποιός θα ενοχληθεί ; ο Σόιμπλε; Αυτός δεν ενοχλείται από τόν Τράμπ τον όποιον γραφει στα παλαιά παπάρια του και θα ενοχληθεί από αυτό;

  Κοιτα τί γίνεται στήν θυγατέρα Κύπρο σήμερα, επειδή από φόβο μη αμφισβητήσουν οι ψηφοφόροι τους τόν Πατριωτισμό τους καί μερικοί βεβαια επειδή ήθελαν νά χαϊδέψουν αυτιά , εκλογές έρχονται είτε απείχαν είτε υπερψηφήσαν τήν πρόταση δυό καραγκιόζηδων τού χαυγοτροφουμενου Ελάμ.
  Εμείς πού ουτε χαυγοτροφούμενοι ήμαστε ουτε Φοβούμαστε καί ήμαστε αληθινοί πατριώτες μάλιστα ορισμένοι από αυτούς τους άθλιους που δεν καταλαβαίνουν την σημερινή επανάληψη παρά το «υπόμνημα» ύστερόγραφο πολλάκις εξήραν τόν πατριωτισμό Σου γιατί να μη καταφέρουμε να γίνει δεχτή η πρόταση Σου, έστω καί αν εγώ την θεωρώ παραπανίσια. Ήμαστε υποδεέστεροι από τούς καραγκιόζηδες τους χαυγοελαμητες;

 4. Uncle. K 14:08 16/02/2017

  O ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ (ανεύθυνος) ΧΑΣΑΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (εμεις οι Έλληνες) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ… έγραφε επίσης τό 2015 . αυτό γιά τήν ιστορία .

  Καλό δέν ειναι να ήμαστε πατριώτες και νά αγαπούμε τόν τόπο μας, νά θυμόμαστε καί να ερμηνεύουμε σωστά τούς ποιητές μας, και όποτε έχουν δυσκολίες από τά λάθη τους οι δικές μας Κυβερνήσεις και Πολιτικοί, να λέμε ότι φταίνε κάποιοι άλλοι μέ αρχηγό τον «φίλο» Σόιμπλε. Το κάνουμε απλά γιατί προσπαθούμε να μπαλώσουμε τρύπες που δεν μπαλώνουν και λεφτά δέν έχουμε για καινούργια ρούχα. Δεν το κάνουμε για να μας πεί ο κοσμος πατριώτες και δεν κάνουμε τούς πατριώτες .
  Αυτό ειναι ένα βοηθητικό σέ μεγάλο βαθμό μάλιστα, για να μεθυσουμε τόν κόσμο στό εσωτερικό. Ξέρουμε οτι στο εξωτερικό Μάς γράφουν καί δικαίως.

  Καλό ειναι να σκεφτούμε άν στην Ελλάδα ας πούμε, για να μη σκαλίζουμε πολύ από το 2009 μέχρι σήμερα σεβόμαστε τήν Δημοκρατία ή λέμε πώς…. η μήπως λέμε πώς; αυτό σαν μια παρένθεση αυτοκριτικής γιά λογαριασμό σας;
  Και συνεχίζω
  Τότε δέν ήταν κατανοητή η αντίδραση, όχι από κακια η αντιπάθεια για τόν «»χασάπη»», αλλά υπό την έννοια καί την λογική τού
  «Αφου μέ πειράζεις σέ πειράζω διπλά» γιατί περί αυτού πρόκειται . Ακριβώς πριν 2 χρόνια σάν σήμερα ( Πέμπτη 16/02/2015 ), εφ” όσον ο Σόιμπλε έλεγε από ραδιοφώνου…… «λυπάμαι γιά τούς Έλληνες» ……αν έγραψε κι” ο φίλος Φελνίκος ότι …….»λυπάται για τους Γερμανούς ……. πείραξε ιδιαίτερα κανένα από σας, για εντυπωσίασε τούς Γερμανούς; Σήμερα 2 χρόνια μετά γιατί ; πραγματικά δέν κατάλαβα την ανησυχία ορισμένων από εσάς… γιατί σας πείραξε, νομίζετε οτι εντυπωσιάζει τούς Γερμανούς ή τον «άθλιο τόν χασάπη».
  Υποθέτω πώς τό θεωρεί σοβαρή και και προσβλητική κουβέντα και αποφάσισε το Μάτριξ 24 να την γιορτάζει. Τί το ποιό απλό;
  Αφού τόν ξέρετε τον διαβάζετε όλοι καί δέν έχει ουτε ένα σας, ανάλογα μέ το συμφέρον του καθενός στέλνετε και λουλούδια λες κι ειναι η μετρέσσα σας. Απορώ γιά ορισμένους από εσάς.

 5. ΝΜαν. 13:00 16/02/2017

  Σόιμπλε: «Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, μόνο η Ευρώπη»
  ===================================================================
  Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε χθες εκτενώς και ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε εκδήλωση στο Βερολίνο στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθητευόμενοι.
  Ο κ. Σόιμπλε επέρριψε καταρχήν για άλλη μια φορά την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας στην ίδια τη χώρα και τους Έλληνες. «Δεν φταίει ούτε η Τρόικα, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Γερμανία (…) Για πολλά χρόνια η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της», είπε χαρακτηριστικά.
  Συμπλήρωσε δε πως τώρα είναι στα χέρια των Ελλήνων να αξιοποιήσουν το χρόνο που εξαγοράστηκε, προκειμένου να σταθεί και πάλι η χώρα οικονομικά στα πόδια της.
  Γερμανία και Ευρώπη, είπε ο κ. Σόιμπλε, θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν, για να προσθέσει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ελπίζει σε βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα. Από τη μια η Ρωσία έχει η ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, από την άλλη οι Κινέζοι δεν χαρίζουν λεφτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάμε για συμμετοχή κινέζων επενδυτών σε ιδιωτικοποιήσεις, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
  «Κανείς στον κόσμο δεν είναι διατεθειμένος να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε.
  Το Spiegel σχολιάζει ότι η επισήμανση αυτή του γερμανού υπ. Οικονομικών είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι μόλις προ εβδομάδων ο ίδιος είχε χαιρετίσει πιθανή συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας λέγοντας πως «ό,τι βοηθά την Ελλάδα είναι καλό

 6. θα σταματήσει να λυπάται τους Γερμανούς όταν εκλεγεί ο φιλέλληνας Σουλτς κι διαγράψει μονομιάς το ελληνικό χρέος !!

  αφού φυσικά κι αυτός έρθει γονατιστός να ζητήσει συγγνώμη για τα ναζιστικά εγκλήματα κι μας δώσει τις αποζημιώσεις !!

  ψεκαστείτε ελεύθερα αλλά μην περνάτε κι για βλάκες κ. Φελέκη

 7. ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  1/ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΛΕΤΗΡΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
  ΜΑΣ. ΜΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ, κ. ΦΕΛΕΚΗ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΝ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ “Η ΝΑ
  ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΕΜΑΣ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΜΠΡΑΚΤΟΥ
  (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ) ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.
  2/ Η ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ
  (ΟΠΩΣ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝ
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ
  ΑΛΛΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΝΕΠΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ».
  3/ ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΣΟΦΟΣ, ΕΥΓΕΝΗΣ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ,
  ΚΑΘΥΒΡΙΖΕ ΕΡΓΩ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ? ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΘΑ ΧΑ-
  ΜΕΡΠΩΣ, ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΝΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥ- ΤΩΝ ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΩΝ.
  4/ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ κ. ΦΕΛΕΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙ-
  ΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ. ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΦΕΛΕΚΗ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ
  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ
  ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΟΤΙ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΟΡΕΥ-
  ΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ?
  ΘΕΩΡΩ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΙ ΒΛΑΠΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙ-ΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΖΟΥΣΑ
  ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΤΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΗΣΙΑΡΧΙΑ.

 8. Κύριε Φελεκη μπορώ να πώ ότι παρουσιάζεται την τήν άποψή σας κάπως μονόπλευρα.Δεν αναφέρεται καθόλου πως διέκοψε ο συριζα βίαια τό χρόνο τής προηγούμενης κυβέρνησης με την βοήθεια του Σοιμπλε . Επίκαιρο θα ήταν τό άρθρο σας άν το είχατε γράψει πριν τις εκλογές τού Ιανουαριου τού 2015 . Άν κι εγώ πιστεύω οτι υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ συριζα και Σοιμπλε νά βγάλουν τή Ελλαδα απ την Ευρωζώνη .Ο κάθε ένας για τους λόγους του . Τώρα μάλλον πρέπει να λυπουμαστε τόν εαυτό μας πού πιστεύουμε ότι πάντα οι άλλοι μάς φταίνε . Αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του λαού μας που έχει αριστερόστροφα συναισθήματα. . Αυτό που θά επακολουθήσει θά τό χρεωθεί ή αριστερά για τά επόμενα χρόνια . Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και στό καί πέντε. Ας σκεφτούν τή χώρα και όχι τό μαγαζάκι τους. . Επιτέλους.

 9. NM 23:33 15/02/2017

  Μίκης Θεοδωράκης: Το φάσμα του Τσαουσέκου υπερίπταται της χώρας μας
  ===========================================================
  Η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται σε μία νέα αποφασιστική φάση της ιστορίας, με τη μορφή φαρσοκωμωδίας
  Τροφή για σκέψη και για διάλογο προσφέρει με άρθρο-παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης, σχολιάζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, της οποίας «υπερίπταται το φάσμα του Τσαουσέσκου», αλλά και στην Ευρώπη, με «τα φαντάσματα των επιφανών μνηστήρων της Ευρώπης» να ανοίγουν την πόρτα σε μία νέα «αποφασιστική φάση» της ιστορίας, «με τη μορφή φαρσοκωμωδίας».
  Αναλυτικά το άρθρο του γνωστού μας μουσικοσυνθέτη:
  «Όλα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των ‘‘επιφανών’’ μνηστήρων της ηγεμονίας της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας.
  Για τον λόγο αυτόν θέλοντας να προσφέρω στους συμπατριώτες μου μια νότα αισιοδοξίας που παράλληλα να περιέχει και τη διάσταση της αυτογνωσίας και αυτοκριτικής που οφείλουμε να έχουμε πάντα ως λαός, θα ήθελα να θυμίσω τα παρακάτω δύο ποιήματα – τραγούδια μου που μου ενέπνευσε η νύχτα της δικτατορίας του 1967 και που δυστυχώς από εντελώς άλλη σκοπιά παραμένουν σήμερα επίκαιρα:
  Καιρός να δεις
  Σου είπαν ψέματα πολλά
  ψέματα σήμερα σου λένε ξανά
  κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν.
  Ψέματα σου λένε οι εχθροί σου
  μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν.
  Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες
  μα κι οι φίλοι σου σού κρύβουν την αλήθεια.
  Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
  Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
  Καιρός να σταματήσεις
  καιρός να τραγουδήσεις
  καιρός να κλάψεις και να πονέσεις
  καιρός να δεις.
  Είσαι Έλληνας
  Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά.
  Πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.
  Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
  Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών.
  Είσαι Έλληνας. Είσαι Έλληνας.
  Πίνεις την προδοσία με το γάλα.
  Πίνεις την προδοσία με το κρασί.
  Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
  Πρέπει να δεις, πρέπει να γίνεις.
  Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά».

 10. …που να δείτε με τη δραχμούλα τι σας περιμένει. Χαϊβάνια νεοέλληνες που νομίζατε ότι ήσασταν ξύπνιοι.

 11. Θ.Τ. 14:28 15/02/2017

  Τώρα ανακαλύψατε Κε Φελνίκο μας
  πως ο Σόιμπλε είναι επικίνδυνος και ανεύθυνος ?
  Που και BEBAIA είναι
  ( γιά τον λαό του ΝΑΙ, γιά την πελατεία του ΚΑΘΟΛΟΥ )
  αφού είναι του Germany first, if not only
  σε τεχνοκρατική αλλά λαικίστικη «καθαρεύουσα»,
  ακριβώς αντίστοιχα προς το America first = only σε τρολ-μαλλιαρή.
  Αλλά δεν είναι δυνατόν να Σας διαφεύγει
  το ακόμα χειρότερο
  «πελατεία και καρέκλα only»
  των τσιπρανέληδων .
  Δεν βλέπετε πως αυτοί οι τρεις ( και όχι μόνο )
  είναι προιόντα του ίδιου μιντιακού χρηματιστηρίου γκεμπελσικού ψέμματος
  με διαφορετικές ταμπέλλες-ψέμματα.

 12. Ο Βενιζέλος το είπε σωστά είναι ένας ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ο υπερθετικός βαθμός του αλήτη. Αλήτης-Αληταράς-Αλητάμπουρας

 13. ΝΜαν. 13:18 15/02/2017

  Μιλάμε για ΕΣΜΟ!!!
  =================
  Αυτοί είναι μερικοί από τους ‘’πατριώτες’’ που τότε κατηγορούσαν τον Παπανδρέου για παραποίηση του ελλείμματος και σήμερα, παρουσιάζονται σαν..θλιμένοι συγγενείς !

  Εγώ απορώ γιατί ο εισαγγελέας δεν αρκέστηκε μόνο στην κατάθεση της Βούλτεψη.
  Δεν χρειαζόταν άλλος μάρτυρας.
  Μου αρέσει όμως ένα πράγμα. Ότι ξεμπροστιάστηκαν.
  Αν παρατηρήσετε, το πάνελ των «μαρτύρων» αντιπροσωπεύει όλο το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα που συγκρούστηκε με τον Παπανδρέου:
  *από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη τον Φαήλο, τον Τράγκα, τον Ιγνατίου
  *από τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου, και τη Βούλτεψη,
  *από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά, και τον Τέρενς
  *από τα «Επίκαιρα» μέχρι την «Αυριανή» και τη «Δημοκρατία»,
  *από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα
  * και από τον Μίκη μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.

  Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα

 14. Manos 12:43 15/02/2017

  Εγω παντως κ.Φελεκη προσυπογραφω το αρθρο σας χωρις να ειμαι Συριζα ή κατι αλλο αλλα Ελληνας πολιτης. Εχω μονο μια ενσταση, Δεν ειναι μονο ο Σοιμπλε αλλα και οι Γερμανοι πολιτες που στην πλειοψηφια τους εχουν την ιδια σταση κατα της Ελλαδας αρα ταυτιζονται πληρως με αυτον και αρα αγνομωνες για την βοηθεια που εδωσε τοτε η μικρη και φτωχη Ελλαδα. Οσο για τους φιλους των Γερμανων , εχουμε δυστηχως πολλους που στην προσπαθεια τους να πετυχουν το ¨Γυγετε εσεις να ελθουμε εμεις στην εξουσια» το εχουμε ξαναζησει. Ειναο παρανοϊκο να παρακαλανε να υποχρεωθει η εκαστοτε κυβερνηση να υποογραψει τα παντα ωστε να εσπραξει την οργη του κοσμου και οι αλλου τα ψηφαλακια. Ας Υιοθετησουν λοιπον ολοι την αποψη του κ.Φελεκη να δουνε εαν θα εχει αποτελεσμα αυτο. Αλλα αστευομαι βεβαια για αν το κανουν τοτε σαπορταρουν την εκαστοτε κυβερνηση και μετα….?
  Ποιος συνεδραμε τοτε που αμοιρος Παπανδρεου τους ελεγε, ελατε ολοι μαζι να παμε Ευρωπη με μια φωνη ωστε να ξανασταθουμαι στα ποδια μας γιατι αν ΟΧΙ τοτε θα συνεχισουμε να ημαστε τα πειραματοζωα του Σοϊμπλε, αλλα ποιος ακουγε… ολοι για την καρεκλα.

  • την ανατροπή Παπανδρέου κι την μη έγκαιρη αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς νόμιζαν ότι είναι ελληνικό πρόβλημα μόνον. Όμως, επί Παπανδρέου οι αξιολογήσεις ολοκληρώνονταν στην ώρα τους, οι δόσεις έρχονταν στην ώρα τους κι μάλιστα μέσα σε απείρως δυσκολότερες συνθήκες.

   τι θέλω να πω ; Να κατηγορεί ο Φελέκης κι κάθε Φελέκης με πρωτόγονο τρόπο τον Σόιμπλε κι τους γερμανούς επειδή η ελληνική κυβέρνηση καθυστερεί έναν χρόνο να κλείσει την αξιολόγηση κι έχει υλοποιήσει μόλις 1/3 των υπογεγραμμένων δεσμεύσεων της, αυτό αποτελεί χοντροκοπιά κι φτηνό λαικισμό…

 15. Φαντασιόπληκτος, ψεύτης, πολιτικός απατεώνας,
  ΄Η, απλώς δίδυμος ..καΜένος εντελώς?

  «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

  «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, ολοκλήρωση της ευθανασίας της…

  * Τόση προκλητική άγνοια της πολιτικής πραγματικότητας?

  Τόση ασέβεια σε πρόσωπα και σε θεσμούς?

  *Τόση μικρότητα και αδικαιολόγητη σκληρότητα σε πολιτικούς αντιπάλους ?

  *Τόση »δίψα» για εξουσία χωρίς περίσκεψη και χωρίς αυτοσεβασμό?

  *Τόσα πολιτικά παραμύθια και υποσχέσεις που άγγιζαν τα όρια της φαντασίωσης?

  *Είναι δυνατόν να »του αναθέσουμε» τον χειρισμό τόσο »λεπτών» εθνικών και οικονομικών θεμάτων, χωρίς να έχουμε »δείγμα γραφής» των δυνατοτήτων του?

  *Βασιστήκαμε στις..επιλογές και κρίσεις του Καραμανλή για το πρόσωπό του?

  Μα ο Καραμανλής είναι ότι χειρότερο είδος πολιτικής »κοπριάς» παρήγαγε ο τόπος από το 1830 και μετά.

  *Τι «βρήκαμε»? Τι διαλέξαμε στον Τσίπρα? Μήπως τις επιλογές του? Τους συνεργάτες του? Τους συνεταίρους του?
  *Ή μήπως τη θεσμική «εκτροπή» με την ..παρουσία του Πάκη σε αυτή τη θέση?

  *Μήπως τελικά μας «συγκίνησαν» η από κοινού με τον καΜένο εντελώς, κατά φαντασία, «φιλική» και οικονομική υποστήριξη, τόσων διεθνών προσώπων και κρατών ,που προκαλούν ακόμη την οργή και την θυμηδία…
  *Ή, μήπως, η ασυλία των Καραμανλικών κακουργημάτων?

  *Μήπως ‘’πιστέψαμε’’ και εμείς στην..ικανότητά του όταν έβριζε ΧΥΔΑΙΑ και απομείωνε αγώνες και θυσίες του Γιώργου Παπανδρέου και οδηγούσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ‘’ΕΙΔΙΚΟ Δικαστήριο’’ γιατί ήταν ΕΝΤΙΜΟΙ αγωνιστές ?

  Κύριε Φελέκη,
  Λυπάμε, που »στηρίζετε» μία κυβέρνηση ΕΠΙΛΟΓΗΣ ! Σόϊμπλε, διότι όλοι στο Σύριζα ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ δημοσίως για τις βρώμικες πολιτικές συναλλαγές και συμφωνίες.
  Μην προκαλείτε τόσο πολύ τον κ. Σόϊμπλε, γιατί μπορεί να ανοίξει το στόμα του και τότε……?

  [[Ο κ. Σόιμπλε πάντως σημειώνει μέσα στο βιβλίο του:]]
  ==========================================
  *«Εγώ πάντως θα δυσκολευόμουν να κάνω έναν εκλογικό αγώνα με ένα κεντρικό μήνυμα και να πραγματοποιήσω κατόπιν το ακριβώς αντίθετο από αυτό».

  *Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω κατά την εκφορά του λόγου του ο κ. Σόιμπλε
  αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα «μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίον θα υποσχεθεί ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, αλλά και ότι δε θα αποδεχθεί καμία μνημονική υποχρέωση.

  *Αν είναι έτσι του απάντησα, σου εύχομαι προσωπικά να μην κερδίσεις τις εκλογές.
  *Για αυτό και δεν εξεπλάγην όταν ο Τσίπρας τις κέρδισε, ούτε με ότι συνέβη μετά.

  *Ήμουν κάπως περίεργος πως θα έλυνε κατόπιν το πρόβλημα.

  Το έλυσε με το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που υποσχέθηκε στις εκλογές».]]
  ================================================================

  Το βρόμικο ‘’ΔΙΠΛΟ παιχνίδι’’ του Τσίπρα, άλλα να συμφωνεί με τους έξω και άλλα να μας ’’προσφέρει’’ μέσα ως ΣΑΝΟ λησμονιάς και αποχαύνωσης, αποκαλύπτεται πλήρως,
  δείχνοντας με την πικρή γεύση της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ αποτυχίας , το εθνικό μας ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ να αναθέσουμε την διακυβέρνηση σε Τσίπρες και ΚαΜένους εντελώς.
  Έχουν συμφωνήσει και ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ !!! σε όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2015.
  ΣΗΜΕΡΑ! ..θυμήθηκαν να φέρουν αντιρρήσεις στις συμφωνίες αυτές?
  Έχουμε εξευτελισθεί διεθνώς με τον ΗΛΙΘΙΟ και κουτοπόνηρο τρόπο που προσπαθούμε σαν χώρα μέλος της ΕΕ να διαψεύσουμε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ και συνεχίζουμε ΔΙΑΡΚΩΣ την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ !!! των Ελλήνων.
  Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει κάποιος που διαθέτει ΦΙΛΟΤΙΜΟ?
  Μάλλον ..ΟΧΙ !!! αφού θα είχε ΗΔΗ παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ!!!!

 16. μάλλον δεν χρειάζονται τη …λύπησή σας ! εδώ κι χρόνια βγάζουν δημοφιλέστερο πολιτικό τον σατανά Σόιμπλε..

  τόσο το χειρότερο γι αυτούς μάλλον!

  δεν ξέρουν αυτοί…

  ξέρετε εσείς οι επαγγελματίες γραφιάδες των αθηνών που θεωρούν ότι μας χρωστάνε κιόλας !

  υποθέτω στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσετε την Ζωή ώστε να μας δοθούν επιτέλους οι γερμανικές αποζημιώσεις, να διαγραφεί το χρέος κι ο σόιμπλε να έρθει γονατιστός να προσκυνήσει στα Καλάβρυτα κι το Δίστομο….

 17. έτσι και σήμερα κ. Φελέκη βγάζετε τον πραγματικό εθνικολαικιστικό εαυτό σας…

  η ρητορική σας απέχει ελάχιστα από αυτήν της χρυσής αυγής κι του σύριζα…

  κι τι δεν είπατε για τη γερμανία κι τον σόιμπλε – ξεχάσατε ότι είναι ανάπηρος ! κρίμα θα κάνατε καλή παρέα με τον Λάκη…

  περάσατε από ΚΕΠ τις τελευταίες μέρες; ένα επίδομα σε ελάχιστες χιλιάδες δικαιούχους δεν μπορεί να διεκπεραιώσει το φαύλο, πελατειακό ελληνικό κράτος, αλλά οι γερμανοί έχουν ιερά υποχρέωση προφανώς να μας δανείζουν για να διορίζουμε Καρανίκες, λόγω τύψεων από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο !

  • Τα προσόντα του πολιτικού ελέφαντα Πάνου καΜένου εντελώς,

   σε …υαλοπωλείο, τσακίζουν και ΄΄σπάνε’’ τις καλές προθέσεις ελεημοσύνης της Ελλάδας, όπως την κατάντησαν οι καραμαλάκηδες και λοιποί τρελοί και ‘’πατριώτες’’
   Σε περασμένη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung,
   ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει «νομίζω πως ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος» και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

   *Ενώ για τον Πάνο Καμμένο αναφέρει ότι…….
   ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης, θυμίζοντας ότι σε συνέντευξη του ο υπουργός Αμυνας στη Bild είχε απειλήσει να χορηγήσει στους μετανάστες χαρτιά για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
   *Επίσης ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε για τον Ελληνα υπουργό Άμυνας, ότι στη συνέντευξή του στη Bild μίλησε για τον Β. Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας.«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως αρχηγός του κόμματος, επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας.
   -Σήμερα, όμως εξακολουθεί να είναι Υπουργός Οικονομικών,» σημειώνεται στο δημοσίευμα.
   *Ο ‘’κλέφτης’’ λοιπόν Σόϊμπλε,
   κατά τον συκοφάντη και ψεύτη Καμμένο, είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την τύχη της πατρίδας μας.
   *Αυτόν τον άνθρωπο τόλμησε ο πιο ηλίθιος –ξυδιάρης πολιτικός να κατηγορήσει ως ‘’λαμόγιο’’ και αφού ο Τσίπρας της Χούντας, τον ανέχεται, σημαίνει ότι συμφωνεί?
   *Τι άλλο θα ήταν τόσο συκοφαντικό, προκλητικό, ασεβές από τις εκφράσεις αυτές του πιο ηλίθιου , αγράμματου, συκοφάντη και ψεύτη πολιτικού και μάλιστα δημόσια για έναν άνθρωπο και μια χώρα η οποία μπορεί να καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας?
   Τι μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στη κυβέρνηση ο φοροφυγάς ‘’ελέφαντας ..του υαλοπωλείου , κατά τον Σούλτς?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.