ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μία ανάσα από την 5άδα ο Ατρόμητος, 2-1 την Ξάνθη

«Δύο στα δύο» για τον Ατρόμητο στη Super League με τον Σα Πίντο και οι «κυανόλευκοι» επανέρχονται στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι-οφ.

Με γκολ των Πλατέλλα (42΄) και Τόνσο (85΄), οι Περιστεριώτες επικράτησαν στην έδρα τους 2-1 της Ξάνθης, σε αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής, και μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά τους από τους «ακρίτες», που προς το παρόν κρατούν την προνομιούχο πέμπτη θέση.

Ο Γιουνές είχε ισοφαρίσει στο 57΄ με πέναλτι για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που παρέμεινε για πέμπτο ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίωρο, όπου η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν μία σέντρα-σουτ του Πλατέλλα στο 27΄ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς, το ματς... ζωντάνεψε, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, αλλά την Ξάνθη να είναι επικίνδυνη σε αντεπιθέσεις όπως αυτή του 34ου λεπτού, όταν ο Βασιλακάκης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά το γύρισμα του Γιουνές.

Τελικά, ήταν ο Ατρόμητος αυτός που άνοιξε το σκορ στο 42΄, με τον Ντάουντα να ελίσσεται ωραία από αριστερά και να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Πλατέλλας με πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Περιστερίου.

Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς «στα ίσια» στο 57΄ με πέναλτι του Γιουνές, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε μία περίεργη φάση από τον Γκορμπούνοφ. Ο Τυνήσιος «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε πάνω του (κι ενώ στο μεταξύ ο Φυτανίδης είχε διώξει), με τον Τάσο Παπαπέτρου να υποδεικνύει την «εσχάτη των ποινών».

Αυτό ήταν το 13ο φετινό γκολ του Γιουνές, που έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Ιντέγε, και το πρώτο της Ξάνθης μετά από τέσσερα «άσφαιρα» ματς. Από κει και πέρα, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έψαξε το νικητήριο γκολ και δικαιώθηκε στο 85΄, με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση τέρμα.

Καταπληκτική μπαλιά του Κιβρακίδη στον Τόνσο κι αυτός με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Γκορμπούνοφ, Λε Ταλέκ - Ντε Λούκας, Λ.Ορφανίδης, Καρασαλίδης
Κόκκινη: Καρασαλίδης (90+4΄, δεύτερη κίτρινη)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάγκα (64΄ Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ούμπιντες, Λημνιός, Πλατέλλας (79΄ Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87΄ Κυριακίδης)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (76΄ Πιτσέλι), Γιουνές, Λουσέρο, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης (84΄ Λισγάρας), Λάζιτς, Λ.Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά (60΄ Τριάδης), Φλίσκας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.