ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση της Πειραιώς στον πρωθυπουργό

ΝΔ: Ο Τσίπρας παραδέχεται ότι θα υπογράψει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας

H πραγματική οικονομία βουλιάζει στην αβεβαιότητα και τα σενάρια του Grexit επανέρχονται, τονίζει ο ΝΔ σε ανακοίνωση - απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Ο κ. Τσίπρας έχει ένα μοναδικό ταλέντο να αντιπολιτεύεται τον εαυτό του.

Παραδέχεται ότι θα υπογράψει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ο ίδιος προκάλεσε με την ανικανότητα και την αποτυχία του.Ταυτόχρονα επιτίθεται στους “κακούς δανειστές” και στην Αντιπολίτευση, για να δώσει άλλοθι στους βουλευτές του να τα ψηφίσουν.Την ίδια στιγμή, η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην αβεβαιότητα και τα σενάρια του Grexit επανέρχονται» αναφέρει η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Και όλα αυτά, για να σκηνοθετήσει ο κ. Τσίπρας άλλη μια κυβίστηση ... μετά τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση για την οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη»

«Όσο για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία, να μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας.Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό φοράει πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Και αυτή είναι γαλανόλευκη, χωρίς ροζ αποχρώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα» το βασικό αίτημα Μητσοτάκη στη Μέρκελ

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 19:09 11/02/2017

    «Ουδείς αναμάρτητος», δήλωσε ο πολιτικός ξευτίλας !
    ========================================
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: «ουδείς αναμάρτητος».
    Τι θα πει ουδείς αναμάρτητος κ. Σαμαρά;
    Πόσο μεγάλη είναι η αμαρτία σου κ. Σαμαρά; Αρκεί μία έμμεση παραδοχή της και ξεμπέρδεψες; Τι κάνεις για να ξεχαστεί η «αμαρτία» σου και απέναντι σε ποιούς αμάρτησες; Ομολογείς ότι διέλυσες για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την Ελλάδα;

    Είναι αυτό που λέμε «σκληρή αυτοκριτική» που συνοδεύεται πάντα βέβαια με ανάληψη του μεριδίου της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα; ΄Η είναι μια λανθάνουσα αντίληψη κάτω από την πίεση της ερώτησης; Βέβαια κανείς, ποτέ, νομίζω δεν κατάλαβε σε αυτή τη χώρα, τι πρακτικά σημαίνει, «αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί», κούφια λόγια….

    Τι θα πει «αναμάρτητος» κύριε Σαμαρά;

    *Θα πει, ότι ζητάς συγγνώμη από τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο υπονόμευσες με
    νύχια , δόντια και ..λιπόσαρκους παμφάγους συνυπονομευτές ;
    *Θα πει, ότι αναγνωρίζεις την λιποταξία σου και τη ζημιά που προκάλεσες στον τόπο;
    *Θα πει, ότι αναγνωρίζεις ΤΩΡΑ ! ότι ο αγώνας του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την αποφυγή της πτώχευσης ήταν ο ενδεδειγμένος, και ότι επί δύο χρόνια ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον υπονόμευες μόνο και μόνο για τον «ρίξεις» από την κυβέρνηση, αγνοώντας την καταστροφή και διάλυση της οικονομίας;
    *Θα πει , ότι μπροστά στην προσωπική σου ιδιοτέλεια, και στον κίνδυνο να χάσεις και πάλι το τραίνο, έδωσες τα ρέστα της προσωπικής πολιτικής ανυποληψίας σου;
    *Θα πει, ότι είσαι τόσο επικίνδυνος ώστε να φοβόμαστε τα χειρότερα, δηλαδή το ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ελλάδας μας;
    *Θα πει ότι απέδειξες ότι είσαι ότι χειρότερο πολιτικά, φύτρωσε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;
    *Θα πει, ότι οδήγησες την Ελλάδα στην καταστροφή για να σωθείς πολιτικά εσύ και το απερίγραπτο μικροκομματικό σου «άγημα», ενώ ταυτόχρονα κήρυξες άτυπη ανακωχή και ζήτησες ενίσχυση από τους καταληψίες του Πασόκ ώστε να ..κερδίσετε τον εκλεγμένο με 43% πρωθυπουργό της Ελλάδας, ποσοστό που ΟΛΟΙ μαζί δεν συγκεντρώσατε;

    *Που γεννήθηκες και που μεγάλωσες κύριε Σαμαρά.
    *Που είναι η ‘’Ελληνική σου παιδεία’’, αυτήν που στοιχειωδώς κατέχουμε όλοι, ανεξαρτήτως ‘’ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ’’!!!
    *Υπονόμευσες την Ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσες τον Έλληνα πρωθυπουργό την πιο κρίσιμη εθνική στιγμή.
    *Οδήγησες χιλιάδες κόσμο στην ανεργία και στην αυτοκτονία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις μία ‘’τρελή’’ προσωπική σου φιλοδοξία;
    *Γνωρίζεις κύριε Σαμαρά ότι ΜΟΝΑΔΙΚΗ προϋπόθεση για οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξης είναι το ήρεμο κλίμα και η σταθερότητα των κυβερνητικών αποφάσεων.
    *Εσείς , διαλύσατε την Ελλάδα, την οικονομία, την Εθνική ομοψυχία, την δημοκρατία και συνθέσατε κυβέρνηση από όλους τους αποτυχημένους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης.
    Και το σπουδαιότερο από όλα κύριε Σαμαρά είναι ότι ‘’ξεχνάτε’’(;) την επομένη όλα λέγατε και υποσχεθήκατε την προηγουμένη, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο τόσο εντός , όσο και εκτός της Ελλάδας.
    Είναι άραγε εκούσια επιλογή σας, οπότε και το ..συζητάμε, ή , είναι ακούσια, οπότε ‘’το γοργόν και χάριν έχει’’;
    Φύγετε κύριε Σαμαρά,
    είναι ίσως η μοναδική προσφορά σας που θυμάται ο λαός μας.
    Φύγετε,
    γιατί υπάρχει κίνδυνος να φέρετε τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ, εις το πρωθυπουργικό μέγαρο και «έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης».

    Ζητήστε δημόσια συγγνώμη κύριε Σαμαρά από τον Ελληνικό λαό και αποχωρήστε επί τέλους.
    Ζητήστε συγγνώμη, από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο προδώσατε και υπονομεύσατε τόσο αισχρά , ώστε ο αυτοσεβασμός μου, να μη μου επιτρέπει να δώσω το χαρακτηρισμό που σας ανήκει.

    Τέλος διαπράξατε ένα ακόμη ΕΓΚΛΗΜΑ, ένα ακόμη κακούργημα.
    Παραπέμψατε τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επιδεικνύοντας μία μοναδική ανευθυνότητα, μπροστά στο πλήθος των σκευωριών και των άθλιων μεθοδεύσεων, ώστε να ‘’επιτύχετε’’ στοιχειωδώς να κρατηθείτε στην επιφάνεια του πολιτικού βούρκου, μέγα μέρος του οποίου είστε δημιουργός.

    ΝΤΡΟΠΗ !!!!! κύριε Σαμαρά για το ..επίτευγμα της κυβέρνησής σας.

    ΝΤΡΟΠΗ !!! κύριε Σαμαρά για όσα έχετε δημιουργήσει σήμερα μεταξύ των Ελλήνων με τη ‘’ πολιτική νομιμοποίηση’’ των πρώην συναγωνιστών σας.
    Κύριε Σαμαρά
    Εμείς, όπως και σχεδόν όλοι οι Έλληνες δεν πέσαμε από τα σύννεφα, αφού γνωρίζαμε
    ότι έκανες, επί δύο χρόνια, ανέντιμη και βρόμικη αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δυναμιτίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή, υιοθέτησες παραληρηματικό/ουτοπικό/
    πολωτικό λόγο, υποσχέθηκες τα πάντα, παρουσίασες τα κλασικά αριστουργήματα «Ζάππειο 1 & 2» και στο τέλος αναγκάστηκες σε εξευτελιστικές για οποιονδήποτε πολιτικό, κωλοτούμπες .

    Μετά από όλα αυτά, δεν μετάνιωσες κύριε Σαμαρά,
    που έγινες πρωθυπουργός;
    Γιατί εμείς ‘’βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή’’, ακόμη….!

  2. N Bράχος 19:06 11/02/2017

    ΓΚΑΪΤΝΕΡ: Οι ευρωπαίοι ήταν εξοργισμένοι με τα Greek Statistics
    ==================================================
    Γκάιτνερ: «Οι ευρωπαίοι ήθελαν να δώσουν ένα πολύ σκληρό μάθημα στην Ελλάδα για τα πλαστά στοιχεία του Καραμανλή» –
    Συγκλονιστικά διαφωτιστική η αφήγηση του πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. Τι μας λέει ουσιαστικά ο Γκάιτνερ; Ότι οι ευρωπαίοι ήταν εξοργισμένοι με τα Greek Statistics των κυβερνήσεων Καραμανλή. Και επειδή ήταν εξοργισμένοι, ήθελαν να δώσουν στην Ελλάδα ένα πολύ σκληρό μάθημα, προκειμένου η ευρωζώνη να δείξει πυγμή έναντι των απείθαρχων και άσωτων μελών της. Σε τι συμπεράσματα μας ωθεί να βγάλουμε η τοποθέτηση αυτή του Γκάιτνερ;
    – για άλλη μια φορά πόσο καταστροφική ήταν για την Ελλάδα η απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων από την κυβέρνηση Καραμανλή
    – τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Παπανδρέου στην αρχή τς θητείας της και την εχθρική στάση της Ευρώπης
    – με δεδομένη αυτήν την εχθρική στάση , τι άθλος ήταν για την κυβέρνηση Παπανδρέου η δημιουργία του μηχανισμού διάσωσης
    – η αγορά των ομολόγων δεν διαταράχθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά από την συνειδητοποίηση ότι η Ελλάδα είχε εξαπατήσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη
    Η αφήγηση του Γκάιτνερ μας επαναφέρει την άποψη τι θεωρείται δημόσιο συμφέρον: Εκείνος που λέει την αλήθεια και προσπαθεί να αποτρέψει την χρεοκοπία σ’ ένα τόσο δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον ή εκείνος που εξαπατά συνέχεια και δραπετεύει από την εξουσία, αποκρύπτοντας την αλήθεια από έναν ολόκληρο λαό; Αφηγήσεις όπως του Γκάιτνερ μας φέρνουν πιο κοντά στην αυτογνωσία.
    Αλλά στην τελική ποιος είναι ο Γκάιτνερ; Περισσότερο αξιόπιστοι είναι οι Γεωργαντά, Τράγκας, Χατζηνικολάου, Παυλόπουλος και Αντώναρος..

  3. NMan. 19:02 11/02/2017

    2007 -2009: το πάρτι της σπατάλης και των διορισμών
    ==========================================
    ΕΝΑ από τα πράγματα που μας διακρίνουν είναι η απώλεια μνήμης, συλλογικής μνήμης. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει αλλού, ούτε και με ενδιαφέρει. Μου αρκεί αυτό που συμβαίνει στα καθ’ ημάς. Παράδειγμα: έγινε την περασμένη εβδομάδα ολόκληρος θόρυβος – τι θόρυβος, πα-νι-κός! – με την άσκηση ποινικής δίωξης για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009. Υποστηρίχθηκαν του κόσμου οι ανοησίες, έως και ότι αν δεν είχε συμβεί το φούσκωμα, δεν θα πηγαίναμε στο Μνημόνιο!

    – Ανοησία πρώτη: το περίφημο φούσκωμα συνέβη, αν συνέβη τελικά, ΑΦΟΥ είχαμε πάει στο Μνημόνιο και στον διεθνή δανεισμό, γιατί η χώρα θα χρεοκοπούσε.

    – Ανοησία δεύτερη: το έγραψα και την Παρασκευή, το φούσκωμα αφορά μόλις το 1,8% του ελλείμματος. Από 13,6% ανέβηκε στο 15,4%.

    – Ανοησία τρίτη: ασχολούμαστε με το πώς το έλλειμμα σκαρφάλωσε στο 15,4% και δεν κοιτάζουμε πώς έφτασε έως εκεί!

    ΕΠΕΙΔΗ, λοιπόν, κάποιοι έχουν ιδιαίτερα ασθενή μνήμη, και επειδή θεωρώ ότι γύρω από όλο αυτό παίζεται ένα άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι με στόχο να βγει λάδι (και πού ξέρεις, σε λίγο να παρουσιαστεί και ως «εθνικό κεφάλαιο» τρομάρα του) ο Καραμανλής, καλόν είναι να θυμίσουμε ΠΟΙΟΣ πραγματικά ευθύνεται για όλο αυτό το πράγμα!

    ΟΤΑΝ τον Μάιο του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή διαβεβαίωνε ότι το έλλειμμα κυμαίνεται γύρω στο 3,5% με 4% (με τον πρόεδρο «καθαρές κουβέντες» Αντώνη να είναι λίγο πιο… απαισιόδοξος και να το φτάνει ώς το 4,5%), είχε προηγηθεί ένα ανελέητο πάρτι διορισμών στη διετία 2007-2009!

    ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ αυτού του πάρτι, ο πληθυσμός των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά περίπου 120.000 και το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 25 δισ., ήτοι σχεδόν 10% του ΑΕΠ!

    ΓΙΑΤΙ έγιναν όλα αυτά; Διότι ο μεν αποκαλούμενος και ως «ο καλύτερος πελάτης των χασαποταβερνών Χασιάς και Μεσογείων» τότε πρωθυπουργός τα είχε εντελώς «γραμμένα» – λυπάμαι που δεν μπορώ να αναφέρω εδώ τη φράση που εκείνος χρησιμοποιεί συχνά για να περιγράψει τη σχετική κατάσταση… -, οι δε υπουργοί του ήταν της λογικής «γαία πυρί μειχθήτω!».

    ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ, τι να ξεχάσω… Από τις αυθαίρετες, χωρίς κανένα προϋπολογισμό παροχές στους αγρότες (τα 500 εκατ. του φίλου μου Σωτήρη «ανεβαίνω στα τρακτέρ» Χατζηγάκη, που ακόμη τα ζητάει η Κομισιόν) μέχρι τις παροχές κάθε είδους σε μισθούς – ο επίσης φίλος μου «είμαι σένιος και το δείχνω» Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας, γενναιόδωρος και γαλαντόμος, όπως πάντα, είχε δώσει με μιαν απόφαση 500 ευρώ μηνιαία αύξηση στους γιατρούς, και τα 2/3 τους τα είχε κάνει διευθυντές! Και φυσικά, ο ατέλειωτος «Πάκης» Παυλόπουλος που είχε αφήσει να διορίζονται από παντού – πόρτες, παράθυρα, χαραμάδες, φεγγίτες.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ μην περάσει από κανενός τον νου ότι το έχω γυρίσει στο twilight και κυνηγάω μάγισσες ή φαντάσματα, αποφάσισα να απευθύνω σχετικό ερώτημα στον πλέον αρμόδιο να απαντήσει, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ιδού τι μου είπε:
    – Ο μεγάλος εκτροχιασμός έγινε πράγματι τη διετία 2007-2009, τότε χάθηκε το παιχνίδι. Βεβαίως, η χαλάρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ήδη από το 2004, αλλά η έκρηξη συνέβη τη συγκεκριμένη διετία.
    – Θα μπορούσε να αποσοβηθεί η προσφυγή στο Μνημόνιο;
    – Πιστεύω πως ναι, αν το 2007 είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας.
    Η ΔΗΛΩΣΗ Στουρνάρα έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι ανάλογο που μου είχε αναφέρει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Ο άνθρωπος πίεζε ήδη από το 2008 την κυβέρνηση Καραμανλή να λάβει μέτρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ο «γεννήθηκα πολύ κουρασμένος» πρωθυπουργός να τον θέσει στο περιθώριο – δεν συνεργαζόταν καν μαζί του την ώρα που κινδύνευε με οικονομική κατάρρευση ολόκληρος ο κόσμος.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η αλήθεια. Ο,τι άλλο λέγεται είναι γιατί εξυπηρετεί σκοπιμότητες, όπως αυτή που προανέφερα: να δημιουργηθεί ο μύθος του «εθνικού κεφαλαίου» Καραμανλής! Ημαρτον Παναγία μου, μη πω καμιά βαριά κουβέντα…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.