ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απέναντι σε νέα μέτρα η ΝΔ»

Nικ. Κακλαμάνης: Νέος επώδυνος συμβιβασμός είναι προ των πυλών

«Το επικρατέστερο σενάριο δεν είναι οι εκλογές, αλλά με τον κ. Τσίπρα ποτέ δεν είσαι σίγουρος», αναφέρει στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, υποσηρίζοντας, επίσης, ότι «ο νέος επώδυνος συμβιβασμός είναι προ των πυλών».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, διευκρινίζει, ωστόσο, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ότι «αν χρειαστεί να νομοθετήσει καινούργια μέτρα, η ΝΔ αυτή τη φορά θα είναι απέναντι», εκτιμώντας παράλληλα ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές θα τα ψηφίσουν δακρύοντες».

Αναφερόμενος στα σενάρια περί Grexit, ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει στο Πρακτορείο ότι «τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές η λέξη Grexit είναι απαγορευμένη ακόμα και για τους "άσπονδους" φίλους μας στην Ευρώπη».

Μιλώντας για την ΟΝΕ υπενθυμίζει ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής είχε ρίξει αρνητική ψήφο, γιατί είχε διακρίνει ότι δεν επρόκειτο για Οικονομική-Νομισματική Ένωση αλλά για ΝΕ (βίαιη Νομισματική Ένωση).

Παρά ταύτα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προβλέπει ότι θα υπάρξουν κραδασμοί στην Ευρώπη, όχι όμως αποχωρήσεις χωρών από τη ζώνη του ευρώ.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές υποστηρίζει ότι « ο στόχος δεν είναι ανέφικτος» διευκρινίζει, όμως, ότι ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει ευρύτερη πλειοψηφία με κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου.

Στην ερώτηση αν η προεκλογική συνεργασία της ΝΔ με κόμματα όπως η ΔΡΑΣΗ τη βοηθά στη μεγιστοποίηση των ποσοστών της, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει με νόημα ότι «οι διευρύνσεις δικαιώνονται στην κάλπη» και ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ίδιος πιστεύει πως η μεγάλη δεξαμενή της ΝΔ είναι «το 1 εκατ. ψηφοφόροι της ΝΔ που έχουν παραστρατήσει σε πιο ακραία μονοπάτια».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ (αν δεν είναι αυτοδύναμη) με το ΠΑΣΟΚ μετά την επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό «καμένο χαρτί» και σημειώνει: «Πως είναι δυνατόν να συνεργαστείς με έναν άνθρωπο που ακόμα και ο πολιτικός του "νονός", ο κ. Σημίτης, τον κατηγορεί ότι θα μπορούσε να αποφύγει το 1ο μνημόνιο;».

Τέλος, αναφερόμενος στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «ο Κώστας Καραμανλής παραδέχτηκε ακόμη και λάθη που έκανε» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωσε μόνο για τόκους δανείων τα οποία κληνομόνησε από την κυβέρνηση Σημίτη περίπου 55 δισ. ευρώ», προσθέοντας ότι «ως σήμερα δεν ξέρουμε πόσο κόστισε το swap του κ. Σημίτη με την Goldman Suchs, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις λαθροχειρίες που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ για να διογκωθεί το χρέος και να "δεθούμε" με τα μνημόνια».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜαν. 17:40 05/02/2017

    [[ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ]]
    ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !

    Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
    Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος , όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.
    ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ποινική δίωξη για ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ εναντίον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εψήφισαν πως το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ήταν 16 %?
    Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία και η πνευματική ‘’ΤΡΙΚΥΜΙΑ’’ της κας Βούλτεψη?
    Διαφορετικά, ας την ‘’ενημερώσει’’ …κάποιος ότι είναι μέλος της κυβέρνησης των θαυμάτων, σαν ..θαύμα που είναι και η ίδια?
    ΥΓ.
    Ο κύριος Παυλόπουλος μήπως θα πρέπει να εξετασθεί από κάποιον ψυχολόγο ή και ειδικό επί των κτυπημάτων ‘’ΜΠΟΞ’’ , διαφορετικά είναι τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ και..ΑΦΕΛΕΣ να ισχυρίζεται πως δεν ΘΥΜΑΤΑΙ τι ψήφισε στην ονομαστική ψηφοφορία στον προϋπολογισμό του 2013.
    Λέτε να γύριζε από κάποιο…πάρτι?

  2. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ !!!

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΜΕΤΑΠΡΑΤΤΗΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ???

    Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας. Ο Καραμανλής δεν χρειάζεται να πει τίποτα παραπάνω. Αφού το 2007 ΕΚΛΕΙΣΕ τη βουλή και παραγράφηκαν όλες οι ευθύνες των υπουργών , των καλογήρων, των μπετατζήδων, των ‘’ REAL ESTATES’’ των υπουργών και των συζύγων αυτών, των κουμπάρων , των γαμπρών και των παράνυμφων και όλων των λαδωμένων ποντικών του κοινοβουλευτικού του τόξου, σκέφτηκε , ότι δεν αξίζει να μιλήσει αυτός , αφού ‘’μιλούν τα έργα του’’
    Τα λένε όλα γι’ αυτόν οι άνθρωποι του, εκείνοι που αυτός επέλεξε για να μας κυβερνήσουν. Από που να ξεκινήσει κανείς; Από το ανέκδοτο «Μιχάλης Λιάπης» που έκλεβε μέχρι και ρεύμα για να γλιτώσει 250 ευρώ τον χρόνο; Από την ‘’καντίνα’’ του Μαγκήνα, από τον Άγγελο Φιλιππίδη που το 2009, τη χρονιά της χρεοκοπίας, δάνειζε αβέρτα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον Κοντομηνά και τον Λαυρεντιάδη από το ταμείο κρατικής τράπεζας; Από τον Πάκη των εκατοντάδων χιλιάδων παραθυρικών προσλήψεων, από τον Στυλιανίδη τον ‘’ευεργέτη’’ των ΜΚΟ βορείου Ελλάδας, από τον ‘’νόμιμο αλλά και μη ηθικό καθεστώς του Βουλγαράκη, από την οικιστική αποκατάσταση του Ρουσόπουλου, από τον Σουφλιά των ευεργέτη των νταβατζήδων, ή, από τον Χατζηγάκη τον ‘’ευεργέτη’’ των τσιφλικάδων του ..χωριού του????

    Από τον Γιάννη Τραγάκη που ομολόγησε ότι η Νέα Δημοκρατία ήξερε από το 2005 τα πάντα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και δεν έκανε τίποτα; Από τον Πάνο Καμμένο που από υπουργός Ναυτιλίας του Καραμανλή εξελίχθηκε σε Εθνάρχη των Ψεκασμένων;
    Σε ανθρώπινο επίπεδο πλέον τον καταλαβαίνω. Τι να βγει πει; Κι εγώ στη θέση του μπορεί να ντρεπόμουν και να κρυβόμουν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.