ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet

Ο Ερντογάν φτιάχνει παράλληλο στρατό για να αποφύγει νέο πραξικόπημα!

Αυτό αποκαλύπτει η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, λέγοντας ότι ο φόβος να μην επαναληφθεί μια τέτοια απόπειρα που θα στοίχιζε την εξουσία στον Τούρκο πρόεδρο τον έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση μια άλλης τακτικής. Αφενός να «καθαρίσει» το στράτευμα με τον εξοβελισμός χιλιάδων στρατιωτικών με την υποψία ότι μπορεί να ήταν φιλικά διακείμενοι στους πραξικοπηματίες ή στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Αφετέρου να δημιουργήσει τάγματα πιστών σε εκείνον, στρατιωτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ερντογάν, από την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος, έχει δώσει εντολές στον μπατζανάκη του Οσχάν Ουζούνερ, να θέσει σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός παράλληλου στρατού, οπλισμένουν και εξοπλισμένου με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ο οποίος θα βγει στους δρόμους σε περίπτωση νέας απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο Ουζούνερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη 15η Ιουλίου και μετά έχει οργανώσει χιλιάδες ανθρώπους μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων «what’s app», και – επισήμως – θα διαδηλώσουν ειρηνικά σε περίπτωση νέας απόπειρας. Ομως η Cumhuriyet, υποστηρίζει ότι ο παράλληλος στρατός του Ερντογάν διαθέτει όπλα, drones και ασυρμάτους, ώστε να είναι δυνατή η μεταξύ τους επικοινωνία ακόμη και στην περίπτωση που θα έχουν κοπεί οι επικοινωνίες στην Τουρκία.

Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Μπαρίς Γιαρκαντάς, έφερε την αποκάλυψη της εφημερίδας στη Βουλή, μίλησε για εγκληματική οργάνωση και κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα για τον παράλληλο στρατό.

Την ίδια ώρα, σάλο προκάλεσε η κίνηση του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ να σχηματίσει με το χέρι του το σήμα των «Γκρίζων Λύκων», της ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο γιλντιρίμ χαμογελώντας ύψωσε τον δείκτη και το μικρό δάχτυλο, προκαλώντας την έξαρση των εθνικιστών που βρίσκονταν στην αίθουσα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Ολα αυτά λίγες εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα που έχει προκηρύξει ο Ερντογάν για τις 16 Απριλίου με στόχο να αποκτήσει και μέσω Συντάγματος, εκτελεστικές υπερεξουσίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.