LIFESTYLE

Υπόθεση του 1977

Ο Ρόμαν Πολάνσκι "θέλει να δώσει τέλος" στη δικαστική υπόθεση βιασμού ανήλικης

Ο εξόριστος σκηνοθέτης, Ρόμαν Πολάνσκι δίνει μία νέα ώθηση, ώστε να δοθεί τέλος στην παλιά, δεκαετιών, υπόθεση βιασμού ανήλικης και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δήλωσε ο δικηγόρος του στην εφημερίδα “The Post”.
Ο συνήγορος του σκηνοθέτη της ταινίας “Chinatown”, Χάρλαντ Μπράουν ζήτησε από δικαστή του Λος Άντζελες να αποσφραγίσει μυστική κατάθεση που φέρεται να αποδεικνύει τον επί χρόνια ισχυρισμό του Πολάνσκι ότι ο δικαστής στην υπόθεση του το 1977 είχε αρχικά συμφωνήσει πως αν ο σκηνοθέτης παραδεχόταν ότι είναι ένοχος θα περνούσε 48 μέρες φυλακής και στη συνέχεια θα ήταν ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον Πολάνσκι, ο δικαστής Λόρενς Ρίτενμπαντ υπαναχώρησε από αυτή τη συμφωνία. Ο σκηνοθέτης έμεινε 42 μέρες στη φυλακή του Τσίνο στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια ο δικαστής άλλαξε γνώμη και διέταξε τη φυλάκιση του Ρόμαν Πολάνσκι για 50 χρόνια.

Τότε ο σκηνοθέτης διέφυγε από τις ΗΠΑ και από τότε ζει στο Παρίσι ως φυγάς.
Ο συνήγορος του Πολάνσκι τώρα ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να γίνει γνωστό το περιεχόμενο κατάθεσης πρώην εισαγγελέα που θα επιβεβαιώσει τη συμφωνία.
“Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να παραμένει μυστική η κατάθεση του εισαγγελέα του Λος Άντζελος στην υπόθεση, Ρότζερ Γκάνσον” ανέφερε ο Μπράουν, σύμφωνα με το Page Six.“Η κατάθεση τηρείται μυστική, επειδή κάποιος φοβάται το περιεχόμενό της” πρόσθεσε.

Ο 83χρονος Πολάνσκι κατηγορήθηκε ότι νάρκωσε και βίασε 13χρονο κορίτσι στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον στις 10 Μαρτίου του 1977. Ο Πολάνσκι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο την παρέσυρε εκεί με το πρόσχημα της φωτογράφησης για τη γαλλική Vogue.

Το 2009 ο Πολάνσκι συνελήφθη, ενώ ταξίδευε μέσω Ζυρίχης. Φυλακίστηκε από τις ελβετικές αρχές για 334 μέρες και οι αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοσή του.
Ο Μπράουν έχει συνεργαστεί με τους εισαγγελείς στο Λος Άντζελες για την επίλυση της υπόθεσης, έτσι ώστε ο Πολάνσκι να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.