ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων: «Ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα»

«Απαιτείται επιτέλους μια άλλη πολιτική για την Ελλάδα: To τέλος της πολιτικής των περικοπών, απαιτούνται επενδύσεις ώστε να τονώσουν τη ζήτηση και ελάφρυνση χρέους, μέσω της παράτασης εξόφλησης των υφισταμένων χρεών σε βάθος χρόνου και με χαμηλότερα επιτόκια! Οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας πρέπει, επίσης, να ακυρωθούν. Πρέπει να το αντιληφθεί επιτέλους και ο Σόιμπλε. Διαφορετικά, η κρίση δεν θα λυθεί ποτέ και το επαίσχυντο παζάρεμα γύρω σπό το θέμα της Ελλάδας θα συνεχιστεί» σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων(DGB).

«Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνούν για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, διότι το ΔΝΤ εξαρτά την περαιτέρω συμμετοχή του από την ελάφρυνση του χρέους, την οποία απορρίπτουν οι Ευρωπαίοι. Και για την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) είναι όμως ξεκάθαρο: Μόνο με την ελάφρυνση του χρέους και τον τερματισμό της λιτότητας μπορεί να τελειώσει η κρίση στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαντασιώνεται ξανά την έξοδο της χώρας από το ευρώ και οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την Ελλάδα ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% για το 2018, κάτι το οποίο θα καθιστούσε αναγκαίες δυσβάσταχτες περικοπές δημοσίων δαπανών και είναι πρακτικά αδύνατον. Η θέση του ΔΝΤ θα ελάφρυνε την Ελλάδα, αλλά θα έκανε επιπλέον σαφές ότι η μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική των Σόιμπλε και ΣΙΑ ήταν αποτυχημένη, διότι το ποσοστό του δημοσίου χρέους της Ελλάδας δεν μειώθηκε αλλά εκτοξεύτηκε στα ύψη. Αυτό το οποίο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εξαρχής είναι τώρα πραγματικά επειγόντως αναγκαίο: Η μείωση του χρέους» τονίζεται στην ανακοίνωσή του το DGB.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τσίπρας: «Το μνημόνιο ήταν μονόδρομος προς την κόλαση» έλεγε στις21/12/2011
    ==================================================
    «Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
    «Δεν υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να μην λέει ότι απέτυχε αυτή η συνταγή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.
    ΣΧΟΛΙΟ: Θα μπορούσαν άραγε οι άρπαγες της εξουσίας να μας εξηγήσουν, πόσα μνημόνια θανάτου έχουν υπογράψει και από ΠΟΤΕ(?), και πόση δυστυχία και πόνο σκόρπισαν με τις πέντε χιλιάδες αυτοκτονίες?
    Αλήθεια σήμερα οι είμαστε σχεδόν στον γκρεμό, δεν υπάρχουν μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα, δεν υπάρχουν φοιτητές που δηλητηριάζονται από τα «μαγκάλια» του …Παπανδρέου, ούτε υπάρχουν σχεδόν κάθε εβδομάδα και » κάποιες»” αυτοκτονίες ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πουθενά στα ΜΜΕ?

  2. ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ. !!!

    Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε άσκησε και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.
    «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό.
    Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…)
    Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.
    Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις.
    Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.