ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην «Εποχή»

Παππάς: Χρειάζεται αριστερή, μακροχρόνια διακυβέρνηση

Με σημείο εκκίνησης των συζητήσεων ότι «δεν είναι δυνατόν να ζητηθούν νέα μέτρα» αλλά και «με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Εποχή" απαντά στο βασικό δίλημμα της διαπραγμάτευσης ως εξής: «Θα ήταν καλό να είχε κλείσει χθες (σ.σ. η αξιολόγηση), αλλά δεν πρέπει να απολυτοποιούμε καμιά ημερομηνία. Θέλουμε να κλείσουμε τώρα, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, να περάσει η χώρα στην κανονικότητα, να λειτουργούν κανονικά οι διαδικασίες της χρηματοδότησης, αλλά να μην πάμε και στο άλλο άκρο».Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης προκρίνει την ευρωπαϊκή ρύθμιση του χρέους «για να μην περάσει άλλη χώρα ό,τι περνάμε εμείς».

Ο Νίκος Παππάς επαναλαμβάνει τη μομφή για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι στο Βερολίνο «φόρεσε (τη φανέλα) του ΔΝΤ» και προσθέτει: «Η κατάσταση δεν είναι, όμως, αυτή που ήταν πριν στην Ευρώπη. Ο Σαμαράς π.χ., υπολογίζοντας στην αριστερή παρένθεση υπολόγιζε και στο κλείσιμο του "ματιού" κάποιων κέντρων, υπήρχε μεθόδευση για να οδηγηθούμε στην ασφυξία. Αυτήν τη στιγμή, όμως, είναι σαφές ότι η κεκτημένη ταχύτητα με την οποία πήγε ο πρόεδρος της ΝΔ για να επαναλάβει αυτήν την πολιτική, δυστυχώς τον οδήγησε σε μια κατάσταση που οι σύμμαχοί του ολοένα και λιγοστεύουν. Το κάνει όμως διότι είναι δεσμευμένος σε μια ακροδεξιά που έχει πραγματικό μίσος για την Αριστερά, την οποία (σ.σ. ακροδεξιά) είχε στη βιτρίνα, αλλά ο Μητσοτάκης την έβαλε στη διοίκηση». Συγχρόνως, «υπάρχουν και οι πιέσεις πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων που αισθάνονται να αποσταθεροποιείται ο σκληρός πυρήνας του συστήματος εξουσίας στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσοι φάκελοι διαπλοκής ανοιχτοί», υπογραμμίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις συνεργασίας μεταξύ κομμάτων, μετά και την ψήφιση της απλής αναλογικής, ο κ. Παππάς τονίζει: «Θέλουμε να είμαστε στην κυβέρνηση γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, διότι μέσα από την κρίση αναδύθηκε η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και οξύνθηκαν οι ανισότητες. Για να γιατρέψουμε την πληγή αυτή, χρειαζόμαστε την αριστερή, προοδευτική, μακροχρόνια διακυβέρνηση. Δεν το μπορεί αυτό μια κυβέρνηση δεξιάς ή κεντροδεξιάς, αλλά μια αριστερή στη βάση του δικού μας προγράμματος».

Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι το σημερινό «αξιόπιστο», όπως το χαρακτηρίζει, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «θα εργασθεί απρόσκοπτα» για το θέμα των αδειοδοτήσεων. Εξάλλου, «από το διαγωνισμό του Αυγούστου αποδείχθηκε ότι το Δημόσιο έπρεπε και μπορούσε να έχει πάρει χρήματα από τις άδειες. Είμαι βέβαιος», δηλώνει, «ότι θα βρεθεί τρόπος αυτό να διασφαλιστεί».

Για την ΕΡΤ υποστηρίζει πως «σήμερα υπάρχει ένα αποτέλεσμα, στην εικόνα του κρατικού καναλιού, αλλά και στην οικονομική πτυχή του». Ενώ για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη αναφέρει: «Τον ΔΟΛ τον κλείνει ο Ψυχάρης, ποιος δεν το γνωρίζει; Έχει μαζέψει χρήματα, δεν θέλει να βάλει ούτε ένα ευρώ, άρα επιλέγει να τον κλείσει».

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ …ΔΙΑΠΛΟΚΗ?

    Τσίπρας: Μόνο πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι υποστηρίζουν το μνημόνιο
    H κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας.
    «Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να λέει ότι πέτυχε αυτή η συνταγή, σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
    «Δε υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να λέει ότι δεν απέτυχε αυτή η συνταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.
    Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.
    ΣΧΟΛΙΟ: Υπάρχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που…ακούνε τα ανθρωποβόρα φορολογικά κακουργήματα εις βάρος του συνταξιούχου, του αδύναμου, του νέου και δεν επαναστατούν?
    Τι περιμένουν άραγε? Βελτίωση και σωτηρία από ανθρώπους πράκτορες της διαπλοκής, της άγνοιας και τελικά της αποτυχίας?
    Υπάρχει ένα ..έργο για το οποίο να δικαιολογήσουν την ψήφο τους?
    Τα αεροδρόμια?
    Ο Αστέρας Βουλιαγμένης?
    Οι κοινωνικές..παροχές?
    Οι μειώσεις των συντάξεων των συνταξιούχων?
    ΄Η , η εθνική μας κατάντια?
    Με τέτοιες δηλώσεις, πιστεύω και αντιλήψεις, ποιος μπορεί να γίνει πιστευτός και αποδεκτός ότι…δεν είναι τουλάχιστον, ‘’ψυχάκιας’’ ή, πράκτορας?

  2. Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Έλληνα ,ούτε διακοπές ούτε μέλλον. Φρόντισε ο άθλιος Μπουχέσας.

    Όταν εσύ έλληνα δεν μπορείς να πας, όπως άλλοτε διακοπές να ξεκουραστείς και να χαρούν τα παιδιά σου, γιατί η κλίκα Καραμανλή ΔΙΕΛΥΣΕ τα πάντα, κάποιοι ‘’άλλοι’’ θα κάνουν διακοπές απεριόριστες και προ-πληρωμένες από σένα και μάλιστα πολυτελείας και φοροδιαφυγής.
    *Που θα κάνει διακοπές ο Πάνος?
    ΜΑΑΑΑ! στο »κοινόχρηστο» αγροτοξενοδοχείο που κτίστηκε από τη »μαμά», με χρήματα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ? Μόνο που τώρα Η ΕΠΑΥΛΗ της απάτης δεν…νοικιάζει δωμάτια , αφού τα έχει ‘’κλείσει’’ ΟΛΑ ο Πάνος !

    *Και με ποιο κότερο θα πηγαίνει βόλτα τους …γλάρους του?
    Μα , με το κότερο του μπαμπά του , που δεν ήταν του μπαμπά του, αλλά της ΟΦΣΟΡ από το 1992 !!! και το »δάνειζε» στον Πάνο, να πηγαίνει βόλτες στο Αιγαίο, για να »ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ» οι μετανάστες και να προτιμούν άλλα κότερα !!!

    *Τώρα ο ΙΒΑΝ, τι θέλει να μιλήσει ΠΑΛΙ με τον ΥΠΕΡ-ΠΑΝ?
    Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα του διαδικτύου?
    *Ποιος θα γράψει τη νέα ΔΩΡΕΑ των ..20 δις. που έγραψε η… ελληνική εφημερίδα και το ‘’διάβασε’’ ο Ιβάν και το είπε στον Πάνο και ‘’πατώσαμε’’ στη συκοφαντία και στην ψευδολογία?

    Μα ααα! Ο Πάνος δεν του είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει πρωθυπουργός μόλις…ρίξουν τον Παπανδρέου?
    Τώρα άραγε τι θα του πεί ο Πάνος?
    Τι άλλη μα@@@κία θα ‘’ρίξει’’ στον αδίστακτο Γεωργιανό που μόλις έπεσε το τείχος από καπνεργάτης έγινε πάμπλουτος ?

    Πάνο πές αλεύρι? Ο Ελληνικός λαός σε γυρεύει ……!

  3. ΝΜαν. 11:58 19/02/2017

    Ο Πάνος Καμμένος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Συντρόφισσες και σύντροφοι…»

    13|10|2016

    «Συντρόφισσες και σύντροφοι» προσφώνησε τους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος κατά τον χαιρετισμό του, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα και τα γέλια τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.
    «Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες», επισήμανε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνθηκε στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση «σύντροφοι και συντρόφισσες» και τόνισε με έμφαση ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα «μέχρι να ελευθερωθεί η χώρα, μέχρι να φύγουν οι δανειστές».
    Τότε θα ξαναδούν και «τις πολιτικές τους διαφορές», ανέφερε και σημείωσε ότι αυτές είναι απολύτως σεβαστές και από τις δύο πλευρές, όπως και οι «κόκκινες γραμμές».
    «Τέλειωσαν οι νταβατζήδες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα», τόνισε ο κ. Καμμένος. Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ παρατήρησε: «Μπορεί να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, όμως εμείς κερδίζουμε στις εκλογές. Είμαι με τον Αλέξη και με εσάς γιατί ξέρω ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν».

    • Υπουργός «ταρατατζούμ» με πρωθυπουργικό «αεροταξί» και F4
      =================================================
      Καλά, αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μας τρελάνει. Στις ΗΠΑ δεν είχε πάει πριν από δυο εβδομάδες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μάλιστα, για εορτασμούς της Ομογένειας για την 25ηΜαρτίου; Τώρα, γιατί πηγαίνει στις ΗΠΑ, πάλι για τους εορτασμούς της ίδιας εθνικής εορτής ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας; Η εξήγηση που δίδεται, είναι μια: Ο κ.Βίτσας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, για τις επίσημες εκδηλώσεις της 25ηςΜαρτίου, που περιλαμβάνουν δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν και, κατόπιν, παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Τότε, τι πήγε να κάνει ο κ.Καμμένος στις ΗΠΑ; Και δεν πήγε σαν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με δική του, ιδιωτική πρωτοβουλία; Α, αυτός πήγε στις 20 Μαρτίου για να παραβρεθεί στις -ανεπίσημες;- εκδηλώσεις της Ομογένειας, στην Τάμπα της Φλόριντα. Μια επίσκεψη, συνοδευόμενη από πολλά ταρατατζούμ της στρατιωτικής μπάντας που μετέβη εκεί, για την τόνωση του «εθνικού ηθικού», που, όμως, σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, στοίχισε τουλάχιστον μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα πολίτη.
      Τόσο το παραπάνω συμβάν, όσο και αρκετά άλλα, πέραν του κωμικού, κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση της κυβέρνησής του, έχει εκχωρήσει –μέχρι νεωτέρας, βέβαια- το υπουργείο Άμυνας, εν λευκώ στη «δικαιοδοσία» του κ.Καμμένου. Η δε (κατά)χρηση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, το οποίο όπως είναι γνωστό ανήκει στην ευθύνη της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον υπουργό, είναι μια ακόμη «λεπτομέρεια» σε αυτό το σκηνικό. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Άμυνας, μόλις πρόσφατα, την πρωταπριλιά, μετέβη στην Κύπρο για την εθνική εορτή της μεγαλονήσου, πάλι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να δεχθεί, και αυτή τη φορά, τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.
      Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν είναι μόνο ο κ.Καμμένος που κάνει (κατά)χρηση του VIP αεροσκάφους. Στην πραγματικότητα, οι υπουργοί το χρησιμοποιούν τόσο πολύ, που μάλλον το έχουν μετατρέψει σε «αεροταξί». Όμως, περισσότερο από όλους, ήταν ο κ.Καμμένος, ο οποίος, προτού γίνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι για ψύλλου πήδημα κυβερνητικοί, κρατικοί παράγοντες και στελέχη ταξίδευαν με ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τώρα, ο ίδιος το κάνει σε πολλαπλάσιο βαθμό.
      Για να είμαστε ξεκάθαροι, πάντως, δεν πιστεύουμε ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν που πέρυσι, μετά τον Ιανουάριο, διαφήμιζε με άκρως λαϊκιστικό τρόπο τα ταξίδια της με αεροσκάφη της γραμμής στην οικονομική θέση. Η Ελλάδα πρέπει να έχει αξιοπρεπές πρόσωπο στο εξωτερικό. Επιπλέον, όταν χρειάζεται, για σοβαρό λόγο, να κινηθεί γρήγορα κάποιος κυβερνητικός παράγων στο εξωτερικό, εννοείται ότι θα πρέπει να του δοθεί το αεροσκάφος. Να γίνεται αυτό που επιβάλλει το πρωτόκολλο, κοντολογίς. Όχι όμως να κάνει «μόστρα» καθένας, καίγοντας μερικές χιλιάδες ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού σε κάθε του βόλτα. Αλλά που να το καταλάβουν αυτό κάποιοι; Σάμπως έχουν πεινάσει ποτέ τους;

    • ΝΒ 12:20 19/02/2017

      ΤΡΕΛΟ ΓΛΕΝΤΙ!

      Και καταδίκη συκοφάντη Καμμένου και πληρώνει 40.000€ στον Βορίδη

      Έλα Πανάρα βγάλε ανακοίνωση να λες στα γίδια ότι κέρδισες!

      Ως συκοφαντικές έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου κατά του Μάκη Βορίδη για σχέση με μίζες σε προμήθεια υποβρυχίων.

      Το 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Μάκης Βορίδης, όπως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ (Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Πλεύρης) έχουν σχέση με την υπόθεση των μιζών για τα υποβρύχια και ότι πίεζαν τους Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέσω των ερωτήσεών τους στη Βουλή.

      Ο Μάκης Βορίδης προσέφυγε με αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου και σήμερα, Παρασκευή, το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι καταγγελίες Καμμένου ήταν ψευδείς εν γνώσει του. Επιδίκασε μάλιστα και 40.000 ευρώ ως αποζημίωση υπέρ του Μ. Βορίδη.

  4. ELLHNAS. 11:54 19/02/2017

    Φασιστομουτρο,αθλιε Παππα, εαν δεν το εχεις καταλαβει η αριστερη σου ψευτοδιακυβερνηση εχει τελειωσει.
    Συμφωνα με τα γκαλοπ και και με Κυριακατικη εφημεριδα συντομα θα βλεπεις την πλατη της Χρυσης Αυγης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.