ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Πολιτική διαφθορά: ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

Απέχθεια, θλίψη και οργή, είναι τα κυρίαρχα από τα αρνητικά συναισθήματα, που προκάλεσαν και χθες (17/2), όπως και την προηγούμενη Παρασκευή(10/2) στον ελληνικό λαό, αλληλοϋβριζόμενοι από το Βήμα της Βουλής και ανταλλάσοντας βαρύτατους υπαινιγμούς για το ήθος αμφοτέρων, αρμοδιότητας, ίσως και της ποινικής Δικαιοσύνης, οι κύριοι Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιστοίχως.

Η απέχθεια, όμως, η θλίψη και η οργή που προκαλούν ο εν ενεργεία και ο εν αναμονή πρωθυπουργοί με τον καφενειακού επιπέδου «πολιτικό διάλογό» τους, στον οποίο διαπρέπουν και κορυφαία στελέχη τους και στον οποίο καλούνται, προφανώς, να ασκηθούν και οι ανά τη χώρα οπαδοί τους, επικαλύπτονται από την ανησυχία που προκαλεί σε όσους γνωρίζουν –όπως και αυτοί- πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι στιγμές για την πατρίδα. Πτωχευμένη ουσιαστικώς η Ελλάδα, αντιμετωπίζει εσωτερικώς τον κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και εθνικού διχασμού και εξωτερικώς συνεχείς απειλές κατά της εδαφικής της ακεραιότητας.

Δυστυχώς, και αν ακόμη στερούνταν οποιασδήποτε βάσης οι ύβρεις και οι καταγγελίες που αποτελούν καθημερινό περιεχόμενο του «διαλόγου» ηγεσίας και επιτελών στη Βουλή και αποτελούσαν προϊόντα προσωπικής εμπάθειας και ανευθυνότητας, δεν παύουν να υπονομεύουν το ηθικό ενός λαού που έχει ανάγκη από παραδείγματα ήθους και πατριωτισμού των ηγετών του, όταν καλείται να «πολεμήσει», υφιστάμενος τόσες θυσίες, στον ιδιότυπο αυτό οικονομικό πόλεμο μακράς διαρκείας στον οποίο έχει εμπλακεί η χώρα.

Είναι, όμως, βέβαιο ότι κανένα στράτευμα δε παραμένει αξιόμαχο όταν οι επικεφαλής βαθμοφόροι του κάνουν ό,τι μπορούν για να το πείσουν ότι δεν πιστεύουν στον αγώνα του, αδιαφορούν για τις θυσίες του και αλληλοκατηγορούνται ότι στερούνται ήθους και πατριωτισμού και είναι έτοιμοι να «αυτομολήσουν» στον εχθρό και να καταστούν όργανά του, αν δεν το έχουν, ήδη, διαπράξει.

Η γενικευμένη αμφισβήτηση του ήθους του πολιτικού κόσμου, που αδικεί τους έντιμους και «βολεύει» τους ανέντιμους πολιτικούς, αποτελεί χρόνιο πρόβλημά μας. Η πολιτική διαφθορά, άλλωστε, όπως και η φοροδιαφυγή, εντάσσονται στα κύρια αίτια της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και το λαό μας και δεν είναι μόνο οικονομική. Το διατυμπανίζουν όλοι οι ξένοι οργανισμοί και προσωπικότητες που ασχολούνται με το «ελληνικό ζήτημα».
Η Ελλάδα έχει ανάγκη ν’ απαλλαγεί, όχι μόνο από τη διεθνή δυσφήμησή της, αλλά και από την παραλυτική έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού προς τον πολιτικό κόσμο.

Απαιτείται ΚΑΘΑΡΣΗ και μάλιστα, επειγόντως. Το «εργαλείο» υπάρχει. Η Βουλή των Ελλήνων, με πρόταση νόμου που καταθέσαμε 75 βουλευτές της περιόδου 2009-2012, ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ τον νόμο 4065/9.4.12 για τον αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 μέχρι το 2012, της οικονομικής κατάστασης όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων.

Η εφαρμογή του νόμου αυτού και ο στιγματισμός όσων δεν τίμησαν την αποστολή τους και την εντολή του λαού, θ’ αποτελούσε ηχηρό μήνυμα σε όλη την κλίμακα των κρατικών λειτουργών και την κοινωνία. Δυστυχώς, ο νόμος 4065/12, ύστερα από αλλεπάλληλες, ύποπτες το λιγότερο, τροποποιήσεις του από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, υπονομεύτηκε και τελικά έπαυσε να ισχύει, στις 31.12.2014. Ταυτοχρόνως, έληξε και η θητεία της επιτροπής που συγκροτήθηκε για τον έλεγχο αυτόν, χωρίς να ολοκληρώσει ουσιαστικά το έργο της, αφού περιορίστηκε στην αντιπαραβολή του περιεχομένου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και των αντίστοιχων παραστατικών, χωρίς ν’ ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ν’ αναζητηθούν, σύμφωνα με το νόμο, οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, όπως μαρτυρίες, ορισμός πραγματογνωμώνων κ.ά., όπως επέμειναν πολλά μέλη της επιτροπής.

Μάλιστα, ένα μέλος, Αρεοπαγίτης, τιμωρήθηκε για την επιμονή της αυτή. Εξαιρέθηκε δυο φορές από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από τις κρίσεις προαγωγών Αρεοπαγιτών σε αντιπροέδρους του Α.Π. και στη συνέχεια, δυο φορές από την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου και παραμένει στην πρώτη θέση της επετηρίδας μέχρις της συνταξιοδότησής της!

Ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης, είχε δεσμευθεί ότι, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επανέφερε αναδρομικώς σε ισχύ, τον νόμο 4065/12, από 1.1 2015.Μέχρι τώρα, ουδέν έπραξε και κωφεύει σε κάθε υπενθύμιση της δέσμευσής του αυτής.

Ενώ, θα ανέμενε κανείς και το οφείλει ο κ. Τσίπρας, να επεκτείνει την εφαρμογή του νόμου και σε όσα πρόσωπα ανέλαβαν τα ανωτέρω αξιώματα, μετά το 2012, δηλαδή στις βουλευτικές περιόδους από 1 Ιανουαρίου- 25 Σεπτεμβρίου 2015 και την παρούσα, από 25 Σεπτεμβρίου 2015 κ.ε.

Βέβαια, το πρωθυπουργοκεντρικό» μας σύστημα δεν εμποδίζει όσα κόμματα ή βουλευτές επιθυμούν «να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι» και να ικανοποιηθεί η δικαιολογημένη αυτή αξίωση του λαού, να προχωρήσουν στην κατάθεση νέας πρότασης νόμου με ένα και μόνον άρθρο: «Επανέρχεται σε ισχύ, από 1.1.2015 ο νόμος 4065/12 και επεκτείνεται η εφαρμογή του και στα πρόσωπα που ανέλαβαν μέχρι σήμερα τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 του νόμου αυτού αξιώματα». Καλούνται, λοιπόν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα, και καθένα από τα μέλη του Κοινοβουλίου, να κάνουν το αυτονόητο.

Να αποκαθάρουν εαυτούς και αλλήλους από τη μομφή που, όσο άδικη κι αν τη θεωρούν, δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίζουν ν’ αγνοούν την κοινή βοή.
Επιβάλλεται η έρευνα, πέραν των αστείων δηλώσεων «πόθεν έσχες» - κανείς εγκληματίας δε δηλώνει το προϊόν του εγκλήματός του- των τραπεζικών λογαριασμών όλων και διαχρονικώς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αλλιώς, η φασιστική λογική «όλοι είναι ίδιοι», θα παγιωθεί με καταστροφικές συνέπειες για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία μας.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 8:59 20/02/2017

    Απόστολος Κακλαμάνης: 40 χρόνια βουλευτής,όλη του τη ζωή την πέρασε στα έδρανα της βουλής .
    Τώρα στο τέλος του πολιτικού του βίου τι μας λέγει ξερά και ξεδιαντροπα?

    Μάλιστα, ένα μέλος, Αρεοπαγίτης, τιμωρήθηκε για την επιμονή της αυτή. Εξαιρέθηκε δυο φορές από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από τις κρίσεις προαγωγών Αρεοπαγιτών σε αντιπροέδρους του Α.Π. και στη συνέχεια, δυο φορές από την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου και παραμένει στην πρώτη θέση της επετηρίδας μέχρις της συνταξιοδότησής της!

    Μας λέγει ότι η ανώτατη δικαιοσύνη χειραγωγείται απο το πολιτικό σύστημα, αλλά ευθύνη αυτός για το
    οτι συμβαίνει αυτό καμία. Τη λέξη έστω Συγνώμη τη γνωρίζεται?

    • Θ.Τ. 10:42 20/02/2017

      Ακούς εκεί να είναι 40 χρόνια βουλευτής ! ! !

  2. ΕΛΣΤΑΤ: ΨΕΥΤΗΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Ο ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ

    Πλαστογραφία της απόφασης της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής διέπραξε ο Πάκης Παυλόπουλος, ενημερώνοντας χθες τους δημοσιογράφους σχετικά την το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την υποτιθέμενη απόφαση της Επιτροπής.

    Ο κ. Παυλόπουλος, ίσως ως ένας εξ αυτών που πρωτοστατεί στην προσπάθεια «συνδαύλισης» της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, φροντίζοντας ώστε τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα και να το διατηρούν στη δημοσιότητα. Όπως έκαναν πριν από λίγο διάστημα, όταν είχαν πληροφορηθεί ότι ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, επρόκειτο να προτείνει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

    Τότε, προκάλεσαν νέα δημοσιεύματα, ώστε να υποχρεωθεί η Δικαιοσύνη να κρατήσει την υπόθεση σε εκκρεμότητα. Ο κ. Παυλόπουλος πρωτοστατεί στην προσπάθεια αθώωσης του Καραμανλή για το έλλειμμα του 15,8% που παρέδωσε στον Γ. Παπανδρέου, αλλά και να αθωωθεί ο ίδιος, ως υπεύθυνος της πληθώρας των διορισμών που έγιναν στη θητεία του ως αρμοδίου υπουργού και οι οποίες διόγκωσαν το κόστος της γενικής κυβέρνησης, άρα και το έλλειμμα.

    Χθες στη Βουλή ο Πάκης Παυλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία αναφερόταν στις προσπάθειες ορισμένων να συντηρούν το θέμα προς ίδιον όφελος, απαξιώνοντας την Αρχή. Ο κ. Παυλόπουλος μάλλον είδε τον εαυτό του και τους ομοίους του στην ανακοίνωση και έθεσε το θέμα, ζητώντας από την Επιτροπή Θεσμών να αποφασίσει με βάση όσα είπε.

    Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίασης, το θέμα δεν συζητήθηκε, διότι η Επιτροπή αποφάσισε να συζητήσει το θέμα για το οποίο συνεδρίαζε. Επί του θέματος που έθεσε ο κ. Παυλόπουλος υπήρξε μια και μόνη απόφαση: το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία κανένας δεν γνωρίζει πότε θα γίνει. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αν. Νεράντζης, έθεσε το θέμα κατά πόσο η Επιτροπή είναι αρμόδια να συζητήσει ένα τέτοιο θέμα.

    Στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν ήταν παρών κανένας δημοσιογράφος και, επομένως, όσα έχουν γραφεί για το θέμα , προέρχονται από τις διαρροές του Πάκη Παυλόπουλου, ο οποίος παραπλάνησε τους δημοσιογράφους. Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ και να θέσει θέμα παραμονής του Ανδρέα Γεωργίου στην ηγεσία της Αρχής.

    Δύο είναι οι ανακρίβειες (ή τα ψέματα, αν προτιμάτε) του κ. Παυλόπουλου. Πρώτο, ότι η Επιτροπή δεν πήρε καμία απόφαση για το θέμα, παρά μόνο να ασχοληθεί με αυτό στην επόμενη συνεδρίασή της. Δεύτερο, ότι δεν υπήρξε καμία ομοφωνία, αφού απουσίαζαν τουλάχιστον τα δύο μέλη της Επιτροπής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Παναγιώτης Ρήγας.

    Ο κ. Κακλαμάνης σε συνομιλία του με το agenda-news.gr, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση της Επιτροπής, όπως πληροφορήθηκε, διότι ο ίδιος, όπως είπε, απουσίαζε λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας.

    Τα περί απόφασης και μάλιστα ομόφωνης, διέψευσε και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Παν. Ρήγας με δήλωσή του, στην οποία λέει ότι δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, καθώς και ότι: «από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.