ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σαββατοκύριακο με ήλιο, συννεφιά και βροχές - Άστατος ο καιρός και την Καθαρά Δευτέρα

Δείτε αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες του τριημέρου.

Το Σάββατο στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα ανατολικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 και από αργά το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερρά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6, στα βόρεια 7 και πρόσκαιρα μέχρι 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά Ηπειρωτικά μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.