ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνη λύση η Εθνική Συνεννόηση

Τον Ιούνιο το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Μία και μόνη λύση στα αδιέξοδα της χώρας βλέπουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και αυτή δεν είναι άλλη από την Εθνική Συνεννόηση.

Παρατηρώντας ότι οι απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, των Η.Π.Α και του Δ.Ν.Τ., αλλά και η «κυβερνητική ανικανότητα», όπως λένε, και αδυναμία για ουσιαστική και αξιόπιστη διαπραγμάτευση, επιτείνουν την αβεβαιότητα, μιλούν για ένα ‘απειλητικό’ όσο και επικίνδυνο δίλημμα μπροστά μας, αυτό για «Grexit ή διαρκή λιτότητα». Υποστηρίζουν όμως ότι υπάρχει λύση για την υπέρβαση του αδιεξόδου και αυτή δεν είναι ούτε στην παράδοση στον κ. Σόιμπλε, ούτε και στη δεξιά παλινόρθωση. Αμφότερες εξάλλου, τις χαρακτηρίζουν ‘συντηρητικές επιλογές’ που βαθαίνουν τα αδιέξοδα της χώρας. Αντ’ αυτών προτείνουν Εθνική Συνεννόηση, με συμφωνία σε μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.

«Ζητήσαμε πολλές φορές ως τώρα την Εθνική Συνεννόηση, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της στείρας, με μικροκομματικά κριτήρια, άρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», λένε, υποστηρίζοντας πως αν η πρότασή τους είχε γίνει αποδεκτή, τα αποφασιστικά βήματα για την έξοδο από την κρίση θα είχαν γίνει, η χώρα θα πατούσε σε στέρεο έδαφος, η οικονομία θα ήταν σε πορεία ανάκαμψης και η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο θα είχε επιστρέψει.
Για αυτό υποστηρίζουν τώρα, πως περισσότερο από ποτέ η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Θεωρούν ότι αυτή θα αποτελέσει «παράγοντα πολιτικής σταθερότητας, καταλύτη εθνικής συνεννόησης και φορέα προοδευτικών αλλαγών και ανατροπών, για την διαμόρφωση μια ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα υλοποιήσει ένα εθνικό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης». Στην Χαριλάου Τρικούπη, ασφαλώς, θεωρούν ότι το όλο αίτημα της αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης συντελείται με τη διεύρυνση του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς στο οποίο προχωρά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επεξεργαζόμενη παράλληλα σύγχρονες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις.
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο φορέας συνάντησης, συμπόρευσης και ισότιμης συμμετοχής για την ενιαία πολιτική έκφραση του προοδευτικού χώρου», λένε, επιχειρώντας να βάλουν τέλος στις συζητήσεις γύρω από άλλες πρωτοβουλίες του χώρου, όπως αυτή των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, η πρόσκληση των οποίων για συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πάντως ακόμα επάνω στο τραπέζι.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη βάζουν ήδη πλώρη για ένα ‘θεσμικό, δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία’, όπως λένε, Συνέδριο μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική και προγραμματική εμβάθυνση και η οργανωτική συγκρότηση ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού φορέα . «Με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις, δημιουργούμε το νέο», λένε, προλαβαίνοντας ίσως το ‘νέο’ που επικαλούνται οι τρεις πρώην υπουργοί που δημιούργησαν την «Ώρα Αποφάσεων». Μιλούν για μία ουσιαστική πολιτική διαδικασία που θα εξειδικεύσει την πρότασή τους για Προοδευτική Αλλαγή στη χώρα και για μία προσπάθεια που υπηρετεί την ανάγκη διαμόρφωσης μίας οραματικής και μαζί ρεαλιστικής πρότασης διακυβέρνησης. Στόχος τους να αναδείξουν τον προοδευτικό χώρο, «κυρίαρχο ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι στην αριστερή και δεξιά συντήρηση, ισχυρό ρεύμα πλειοψηφίας, πρωταγωνιστή ξανά των εξελίξεων και εγγυητή ενός καλύτερου μέλλοντος»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.