ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη

Απεργία των εργαζομένων στον καταυλισμό της Μόριας

Απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ στις 7 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από το hot spot, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Πρόκειται για 160 εργαζομένους, που προσλήφθηκαν με συμβάσεις μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, οι οποίες θα λήξουν και θα βρεθούν εκτός εργασίας, σταδιακά από αρχές Απριλίου, έως και τέλος Ιουνίου.
Ας σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός αυτών των εργαζομένων ασχολούνται με την καθαριότητα των χώρων του καταυλισμού.
Σε ανακοίνωσή του, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων. «…Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος των διάφορων προγραμμάτων, που δεν είναι άλλος από την ανακύκλωση και συντήρηση της ανεργίας. Προγράμματα όπως αυτά της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται χιλιάδες άνεργοι σε όλη την χώρα για μισθούς πείνας, κατώτερους και από αυτούς της επαίσχυντης σύμβασης των 586 ευρώ, αφού οι μισθοί δεν ξεπερνάνε τα 500 ευρώ, ουσιαστικά προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια, δημιουργούν πελατειακές σχέσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων και οι άνεργοι εγκλωβίζονται με την προοπτική της επαναπρόσληψης όπως συχνά-πυκνά διαλαλούν δήμοι, περιφέρειες και κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο hot spot της Μόριας, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με το συλλαλητήριο που οργανώνει την Παρασκευή, 7 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.