ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπαρμπούνια κοκκινιστά με μακαρόνια

Mparmpoynia-kokkinista-me-makaronia_min

 

Υλικά

  • 2 μπαρμπούνια (περίπου 250 γρ το καθένα)
  • 5 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • Μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για το καρύκευμα
  • μακαρόνια σπαγγέτι, μαγειρεμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, αφαιρώντας τα λέπια με ένα μικρό μαχαίρι. Προσπαθούμε να μην τα γδάρουμε έντονα, καθώς τα μπαρμπούνια έχουν πολύ λεπτή σάρκα και ενδέχεται να τα καταστρέψουμε.

Μόλις καθαρίσουμε τα ψάρια, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τους, τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα τηγάνι, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα ψάρια και προσθέτουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να το ζεστάνουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κάψει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αμέσως μετά το σκόρδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο. Τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά ή μέχρι το σκόρδο αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του.

Προσθέτουμε μισή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά για 30-40 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα για να πάρουν μία βράση.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, όχι πάρα πολύ, γιατί αργότερα που θα δοκιμάσουμε τη σάλτσα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον.

Πασπαλίζουμε και με το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά.

Εάν η σάλτσα έχει πιει το νερό της, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, καθώς η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι ελαφρώς αραιή, γιατί αργότερα θα πρέπει να καλύψει τα ψάρια μας.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα ψάρια, αλλά πριν από αυτό, δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Αφού προσθέσουμε τα μπαρμούνια μας, τα οποία έχει καλύψει η σάλτσα μας, καλύπτουμε το τηγάνι μας με ένα καπάκι.

Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να γυρίσουμε από την άλλη πλευρά τα ψάρια μας, καθώς είναι πολύ "εύθραυστα". Μπορούμε απλά να κουνήσουμε ελαφρώς το τηγάνι μας.

Αφήνουμε τα ψάρια μας να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμα.

Αφαιρούμε τα ψάρια μας από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα μαγειρμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα κοκκινιστά μπαρμπούνια και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.