Neo

Χρειαζόμαστε περισσότερη πολιτική ενοποίηση…

Το ενδεχόμενο της ΕΕ πολλών ταχυτήτων, θέλησε να ξορκίσει μέσα από την ομιλία του στη συζήτηση για τις επιπτώσεις μίας Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, οΈλληνας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε περισσότερη πολιτική ενοποίηση, έστω για αυτούς που θέλουν, και όχι μόνο για αυτούς που μπορούν, γιατί πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που μπορούν συνεχώς θα μειώνονται», είπε, θέτοντας και ευρύτερα γεωπολιτικά ζητήματα. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, ο κ.Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι πλέον απαραίτητο να συνεργαστούμε, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει δομές που θα της επιτρέψουν να δρα με ευελιξία και αυτονομία πέρα της Ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Όσο για την Ελλάδα, χαρακτήρισε αδιανόητο, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνει, να είναι πρώτη σε δαπάνες για την Άμυνα σε ποσοστό του ΑΕΠ το 2015, την ώρα που πλουσιότερες χώρες, διατηρούν πολύ χαμηλές αμυντικές δαπάνες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 9:05 20/03/2017

    Αυτός ούτε που κατάλαβε οτι είμαστε στην ταχύτητα Ζιμπάμπουε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.