ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δηλώσεις του Κοντονή για την υπόθεση της «Μανωλάδας»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαϕάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής με αϕορμή την ομόϕωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της «Μανωλάδας» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ομόϕωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της “Μανωλάδας” καταδεικνύει την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στη χώρα κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από τότε την επονείδιστη κατάσταση και τις επερχόμενες καταδίκες της χώρας και είχε ζητήσει να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών.
Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα η χώρα να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί. Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος αυτού, ξεπερνούν τις συνήθεις πολιτικές ευθύνες διότι η διεθνής καταδίκη της χώρας άπτεται της εθνικής αξιοπρέπειας, για την οποία συστηματικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαϕορούν.
Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει στο νέο νόμο του ασϕαλιστικού (4387/2016) την έκδοση εργοσήμου για την αγροτική εργασία, δηλαδή για όλους όσοι εργάζονται, ακόμη και για μετανάστες που δεν έχουν ακόμη νομιμοποιητικά έγγραϕα αλλά απασχολούνται σε τέτοιες εργασίες.
Επίσης καλό θα είναι οι Δικαστικές Ενώσεις να μην εξαντλούν τη μαχητικότητά τους σε αντιπολιτευτική ρητορική αλλά να τοποθετούνται σε αποϕάσεις της Δικαιοσύνης που εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις της κοινωνίας σε υποθέσεις που άπτονται του σκληρού πυρήνα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.