ΕΛΛΑΔΑ

Σε ηλικία 92 ετών

Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης του «ΦΩΤΟΣ» Θόδωρος Νικολαΐδης

Ο δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής της αθλητικής εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος Νικολαΐδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. 
n

Ο Θόδωρος Νικολαΐδης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε το πρωί του Σαββάτου.

Ο Νικολαΐδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, όταν η διεύθυνση της εφημερίδας του ζήτησε να γράψει ένα άρθρο για να «χτυπήσει» κάποιον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα της εποχής, εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μαζί μ’ εκείνον απολύθηκε και μετέπειτα η σύζυγός του Ειρήνη, με την οποία έως τότε διατηρούσαν σχέση.

Στις 11 Απριλίου 1955, ο Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Παρά το γεγονός ότι το «Φως» ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, η εφημερίδα σταδιακά κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων.

Στην εφημερίδα εργάστηκαν κατά καιρούς κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, ενώ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα παραμένει η πρώτη σε πώληση φύλλων αθλητική εφημερίδα.

H ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απώλεια του Θ. Νικολαΐδη

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Ένας μεγάλος Ολυμπιακός δεν είναι πλέον κοντά μας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.