ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία

Επίδειξη δύναμης του Μελανσόν με μεγάλη πορεία στο Παρίσι

melanson

Θα είναι μια "επίδειξη δυνάμεως" για τον Μελανσόν η σημερινή απογευματινή μεγάλη πορεία στο Παρίσι, για την οποία ελπίζει να συγκεντρώσει πάνω από 80.000 άτομα, στο όνομα της "Ανυπότακτης Γαλλίας", όπως είναι το σλόγκαν του κινήματός του.
Έχουν ήδη καταφθάσει στο Παρίσι υποστηρικτές από τις γειτονικές χώρες, με στόχο να δοθεί η όσο το δυνατόν ευρωπαϊκή διάσταση της αριστεράς.
Η πορεία που ξεκινάει από την πλατεία της Βαστίλης οδηγείται προς την πλατεία της Δημοκρατίας, "Republique".
Ο Ζαν Λικ Μελανσόν θα μιλήσει στο πλήθος με τη γνωστή ρητορική του, γύρω στις τεσσεράμισι (ώρα Ελλάδας), με στόχο να αποδείξει ότι η "Ανυπότακτη Γαλλία ζει και αναπνέει, διαψεύδοντας τις σφυγμομετρήσεις που τον έχουν καθηλώσει στο 12%. Θα προσπαθήσει επίσης να πείσει για την ανάγκη να περάσει πλέον η Γαλλία από την 5η στην 6η Δημοκρατία με αναθεώρηση του Συντάγματος.
Θα είναι ο μόνος που θα μιλήσει ζωντανά, ο Πιερ Λοράν, επικεφαλής του Κομουνιστικού Κόμματος που υποστηρίζει τον Μελανσόν, θα μιλήσει μέσω βίντεο.
Στο μεταξύ ανασυντάσσονται από σήμερα οι υποψήφιοι που πήραν το πράσινο φως από το Συνταγματικό Συμβούλιο, που στο σύνολό τους θα είναι τελικά ένδεκα.
Ανάμεσά τους και ο Φρανσουά Φιγιόν που συνεχίζει ακάθεκτος την εκστρατεία του, παρά τις νέες αποκαλύψεις για τα πολυτελή κοστούμια του πληρωμένα από φίλους, συνολικού κόστους 48.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 35.000 έχουν πληρωθεί σε μετρητά, πράγμα ασύνηθες για τη Γαλλία.
Τις υπόλοιπες 13.000 αναγνώρισε ότι πλήρωσε με επιταγή ο δικηγόρος Ρομπερτ Μπουρζί, γνωστός μεσολαβητής σε Γάλλους και Αφρικανούς ηγέτες. Ο εν λόγω δικηγόρος είναι γνωστός από προηγούμενες υποθέσεις διαπλοκής επί Σιράκ, για μεταφορά χρημάτων σε βαλίτσες. Θεωρείται συνεχιστής του πολλά κατακριτέου δικτύου Φρανς-Αφρίκ, "Francafrique", που είχε δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα επί Μιτεράν.
Ο Ρ. Μπουρζί ισχυρίσθηκε ότι τα κοστούμια στον Φιγιόν ήταν "φιλικά δώρα", προφανώς όμως δεν έπεισε την οικονομική εισαγγελική αρχή, η οποία διέταξε συμπληρωματική έρευνα για τα κοστούμια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.