Neo

«Φόβος και τρόμος» στο Μαξίμου για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Παρότι συγκεκριμένες πληροφορίες για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ακόμη δεν υπάρχουν, πέραν των εργασιακών υπάρχει ένα ακόμη θέμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση: ο λόγος για την απαίτηση των δανειστών για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς στο συγκεκριμένο θέμα δεν εμμένει μόνο το ΔΝΤ, αλλά... κυρίως η Κομισιόν. Σημειωτέον ότι έχει ήδη υπογραφεί ως δέσμευση η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας στο 50% ως το 2019, ωστόσο προσώρας αυτό το μερίδιο δεν πέφτει, παρά τον ελιγμό Σκουρλέτη με την δημοπρασία ενέργειας (ΝΟΜΕ).
Ως εκ τούτου, οι απαιτήσεις για πώληση μονάδων σε ιδιώτες -κάτι για το οποίο έχει αποφανθεί θετικά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- φέρνουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι σε όλες τις παρεμβάσεις του, ακόμη και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Ενέργειας, ο Πάνος Σκουρλέτης διαμηνύει ότι.. πώληση μονάδων της ΔΕΗ δεν περνάει, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται πολύ καλά ότι μία από τις βασικές κοινοβουλευτικές μάχες που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2014 ήταν για να αποτραπεί το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ».
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα... συζητούσε πώληση μερικών μονάδων, αν σε αντάλλαγμα έπαιρνε αυτά που ζητεί στα εργασιακά. Μόνο που πέραν του εσωκομματικού ρήγματος το οποίο θα ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει διαμηνύσει ήδη από προχθές ότι βρίσκεται... επί ποδός πολέμου και το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να αποτελέσει όχι απλώς πρόβλημα για το Μαξίμου, αλλά ίσως και την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και θα οδηγήσει σε εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.