ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η πρώτη μάχη Μέρκελ και Σουλτς στο κρατίδιο του Ζάαρ

Στις κάλπες προσέρχονται οι Γερμανοί στο μικρό κρατίδιο του Ζάαρ, στα σύνορα με τη Γαλλία στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Μέρκελ με το SPD υπό τον Σουλτς.

Αν και το Ζάαρ αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του πληθυσμού, τα αποτελέσματα θα αναλυθούν εξονυχιστικά προκειμένου να μετρηθεί η ικανότητα του SPD να απειλήσει την καγκελάριο στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Αν και βρίσκονταν στις αρχές του έτους 15 μονάδες πίσω από το CDU της Μέρκελ, οι σοσιαλδημοκράτες μάχονται πλέον στήθος με στήθος στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο με ποσοστά λίγο πάνω από το 30%.

Αυτό ασφαλώς οφείλεται στην απόφαση να τεθεί επικεφαλής ως υποψήφιος καγκελάριος ο τέως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Το CDU, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ κι 18 χρόνια στο Ζάαρ, πιστώνεται με 35% έως 37% των προθέσεων ψήφου στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Όμως το SPD, αφού έμεινε πολύ καιρό στο 25%, τώρα, χάρη στον Σουλτς κινείται σε ποσοστά 32% έως 34%.

Η μάχη στο Ζάαρ δίνεται μεταξύ δύο κυριών: της νυν πρωθυπουργού Ανεγκρέτ Κάρενμπάουερ (CDU) και της Άνκε Ρέλινγκερ (SPD).

Οι εκλογές στο Ζάαρ εγκαινιάζουν ένα «σούπερ εκλογικό» 2017. Στις 7 Μαΐου οι εκλογείς του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν θα προσέλθουν στις κάλπες.

Μία εβδομάδα αργότερα θα είναι η σειρά των ψηφοφόρων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προπυργίου των σοσιαλδημοκρατών.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, μία από τις πιο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.