AUTO - MOTO

Πέντε μοντέλα

"iF Gold Award 2017" στη BMW Σειρά 5 Sedan

Συνολικά πέντε μοντέλα των μαρκών του BMW Group απέσπασαν το διεθνούς φήμης βραβείο "iF Design Award 2017": Μία έγκριτη επιτροπή επέλεξε τα MINI VISION NEXT 100, ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100, BMW Motorrad VISION NEXT 100 και τη BMW Concept X2 στην κατηγορία "Mobility / Professional Concept" για την καινοτόμο σχεδίαση και τις φουτουριστικές τεχνολογίες τους. Το περίοπτο "iF Gold Award 2017" δόθηκε στη BMW Σειρά 5 Sedan στην κατηγορία "Automobiles / Product". Με αυτή τη διάκριση, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η εξαιρετική δουλειά της ομάδας σχεδίασης της BMW.

Πέντε βραβεία "iF Awards 2017" δόθηκαν στη Designworks – Μία Εταιρεία του BMW Group που σχεδιάζει προϊόντα για τομείς μετακίνησης, lifestyle, διάδρασης και αθλητισμού. Η επιτροπή τίμησε το στιλάτο παπούτσι Puma X-CAT, τη σειρά εργονομικών πινέλων μακιγιάζ Revlon Pro Brushes, και τον ερπυστριοφόρο εκσκαφέα 1050K Crawler, προϊόν συνεργασίας με την John Deere. Επιπλέον, το αγωνιστικό αμαξίδιο BMW Racing Wheelchair, που σχεδιάστηκε για χρήση στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και το concept BMW Vision Ride Helmet, ένα πρωτότυπο κράνος μοτοσικλέτας με Head-Up Display, απέσπασαν το καθένα από ένα iF Award.

Η τελετή απονομής έγινε σε εορταστικό κλίμα στο γκαλά iF Design Awards Night 2017, που φιλοξενήθηκε για έκτη φορά στο BMW Welt στο Μόναχο. Εδώ και πολλές δεκαετίες, το "iF Design Award" θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βραβεία σχεδίασης στον κόσμο και επισφράγιση σχεδιαστικής τελειότητας. Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση και το σχήμα ενός προϊόντος, τα κριτήρια του διάσημου βραβείου που απονέμεται κάθε χρόνο από το 1953, περιλαμβάνουν επίσης το επίπεδο καινοτομίας, εργονομίας, λειτουργικότητας και περιβαλλοντικής συμβατότητας.

Gold Award για τη BMW Σειρά 5 Sedan

Η κριτική επιτροπή – μία διεθνής ομάδα από 58 ειδικούς σχεδίασης – απένειμε το "iF Gold Award 2017", την υψηλότερη διάκριση του "International Forum Design", στη BMW Σειρά 5 Sedan για την καινοτόμο φιλοσοφία και δυναμική, καλαίσθητη σχεδίασή της στην κατηγορία "Automobiles / Product".

Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε από την επιτροπή κυρίως για τη σχεδιαστική ακρίβεια και σαφήνεια, την αναγνωρισιμότητα της μάρκας εσωτερικά και εξωτερικά και την ισορροπία μεταξύ συναισθηματικής και οπτικής απήχησης. Τέσσερα οχήματα του BMW Group απέσπασαν από ένα βραβείο "iF Award 2017" στην κατηγορία "Mobility / Professional Concept":

Εξατομικευμένη μετακίνηση: MINI VISION NEXT 100

Η MINI είναι η επιτομή της ιδανικής και ευέλικτης μετακίνησης σε μεγάλες πόλεις. Παράλληλα, η ψηφιοποίηση και η δικτύωση μεταβάλλουν συνεχώς τον τρόπο των καθημερινών μας μετακινήσεων, με τις πιο ραγδαίες και αξιοσημείωτες αλλαγές να παρατηρούνται σε αστικά περιβάλλοντα. Με το MINI VISION NEXT 100, η MINI απαντά σε αρκετά σημαντικά ζητήματα της αστικής μετακίνησης. Οι πόλεις του μέλλοντος θα εξακολουθούν να έχουν επάρκεια χώρου για μία συναρπαστική και ατομική μορφή μετακίνησης; Πώς θα εξελιχθεί η θεμελιώδης αρχή MINI, και συγκεκριμένα η έξυπνη αξιοποίηση χώρου; Τι λύσεις θα προσφέρει η MINI σε έναν κόσμο που μελλοντικά θα γίνεται όλο και πιο ψηφιοποιημένος και συνδεδεμένος; Βασική ιδέα είναι η δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον μέσου ατομικής μετακίνησης. Το σλόγκαν “Every MINI is my MINI”, αναφέρεται σε μία καινοτόμο ερμηνεία του “car sharing” (κοινοχρησία οχημάτων). Το MINI του μέλλοντος είναι άμεσα διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, παραλαμβάνει τον οδηγό του τελείως αυτόνομα από την επιθυμητή θέση και προσαρμόζεται στο προσωπικό του lifestyle.

Όραμα πολυτελούς μετακίνησης: ROLLS ROYCE VISION NEXT 100

Το Rolls-Royce VISION NEXT 100 είναι το πρώτο γνήσιο "Vision Vehicle" της μάρκας και προσδιορίζει το μέλλον της πολυτελούς μετακίνησης. Το Rolls-Royce VISION NEXT 100 παρουσιάζει μία απόλυτα προσωπική, άνετη εμπειρία Rolls-Royce και διερευνά με αυθεντικό τρόπο τις ανάγκες και επιθυμίες μιας εύπορης ελίτ απαιτητικών πελατών του μέλλοντος. Η Rolls-Royce προτείνει ένα ασυμβίβαστο, πλήρως αυτόνομο, εξατομικευμένο πρωτότυπο όχημα, χειροποίητο, με τα πιο προηγμένα υλικά και με κινητήρα μηδενικών ρύπων. Οι πελάτες είναι απόλυτα προστατευμένοι σε αυτό το φουτουριστικό αλλά χειροποίητο ‘θηρίο’, ενώ η φωνή της Έλενορ ("Voice of Eleanor") τους καθοδηγεί, συνδεδεμένη με κάθε τομέα της ζωής τους και λειτουργώντας ως εικονικός βοηθός και σοφέρ. Το Rolls-Royce VISION NEXT 100 είναι ένα όραμα μελλοντικής πολυτέλειας.

Συνδεδεμένη σχεδίαση: BMW Motorrad VISION NEXT 100

Το BMW Motorrad VISION NEXT 100 χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου για να δώσει μία νέα διάσταση στην εμπειρία της αναλογικής οδήγησης με σεβασμό στις παραδοσιακές σχεδιαστικές γραμμές. Η αίσθηση ελευθερίας παραμένει ο απόλυτος στόχος. Αποτέλεσμα είναι η ευφυής δικτύωση οδηγού, μοτοσικλέτας και περιβάλλοντος. Το BMW Motorrad VISION NEXT 100 αποτελεί φόρο τιμής στην απόλυτη οδηγική εμπειρία. Χωρίς κράνος ή άλλη προστατευτική ένδυση, ο αναβάτης αντιλαμβάνεται τις φυγόκεντρες δυνάμεις, την επιτάχυνση, τον αέρα και τη φύση.

Η καινοτομία στην compact κατηγορία: BMW Concept X 2

Με τη BMW Concept X2, η premium Γερμανική μάρκα συνδύασε με επιτυχία την coupe γραμμή με το αμάξωμα μοντέλου X, αναπτύσσοντας μία καινοτομία στην compact κατηγορία. Ο μοναδικός χαρακτήρας της BMW Concept X2 ήδη αντανακλάται στις αναλογίες της. Ενώ οι μεγάλοι τροχοί και η χαρακτηριστική σχεδίαση δύο όγκων υπογραμμίζουν το λειτουργικό χαρακτήρα μοντέλου Χ, το αμάξωμα έχει μία σπορ, επίπεδη εμφάνιση, με αισθητά πιο αεροδυναμική σιλουέτα.

BMW Group Event Forum

Με περίπου 20 συνδυαζόμενους και ατομικά αξιοποιήσιμους χώρους εκδηλώσεων, το BMW Group Event Forum προσφέρει ποικίλες δυνατότητες στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων. Περισσότερες από 500 εκδηλώσεις διοργανώνονται και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο BMW Welt και το BMW Museum. Πέρσι, η μάρκα επέστρεψε στις ρίζες της στο ιστορικό κτίριο που φιλοξενεί τη νέα συλλογή BMW Group Classic: Η πρώην εγκατάσταση παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών BMW διαθέτει τρεις αίθουσες σεμιναρίων χωρητικότητας 30 ατόμων η κάθε μία και μία πρώην αίθουσα κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών για μέχρι 400 άτομα. Το μεγαλύτερο από τα τρία κτίρια είναι το BMW Welt με μία φουτουριστική, μοναδική αρχιτεκτονική. Η χωροταξική οργάνωση παρέχει ευέλικτες και καινοτόμες λύσεις σε επίπεδο εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Τα τεχνικά στοιχεία και μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία διοργάνωσης επαγγελματικών εκδηλώσεων δημιουργούν ένα μοναδικό πλαίσιο για αξέχαστες εμπειρίες πελατών.

Πηγή: autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.