ΥΓΕΙΑ

Καταγγελία 18 γιατρών και νοσηλευτών

Υπολειτουργεί η Πνευμονολογική Κλινική στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Sotiria

Η 6η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία» καταρρέει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους νοσηλευόμενους και τους εργαζόμενους.

Δραματικές ελλείψεις προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων αλλά και των «ταπεινών» υλικών (γάντια, σύριγγες, υποσέντονα, γάζες), ράντζα σε 7κλινους θαλάμους, διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, συνθέτουν την εικόνα της συγκεκριμένης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου, όπως την αποτύπωσαν σε καταγγελία τους 18 γιατροί και νοσηλευτές και την απέστειλαν στον διοικητή του «Σωτηρία» και στο υπουργείο Υγείας.

«Η κατάσταση είναι πλέον μη διαχειρίσιμη. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνουν ημέρα με την ημέρα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και των τριτοκοσμικών συνθηκών νοσηλείας (1 Νοσηλεύτρια για 40 Ασθενείς στη βάρδια, ελλείψεις υλικών καθαριότητας, απολύμανσης, ελλείψει σε βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό κ.α.)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αποκάλυψε και την καταγγελία του προσωπικού της πνευμονολογικής κλινικής.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχουν μείνει ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι και αναγκάζονται να κάνουν αλλεπάλληλες εφημερίες για να λειτουργεί η κλινική στοιχειωδώς.

Επιπλέον, καταγγέλλουν πως η κατάσταση στην κλινική επιδεινώνεται από τη μεγάλη έλλειψη φαρμάκων και υλικών. Δεν χορηγούνται φάρμακα σε ασθενείς διότι δεν υπάρχουν στο φαρμακείο του νοσοκομείου ενώ το πρόβλημα επιτείνεται από τις ελλείψεις σε γάντια, υποσέντονα, σύριγγες, ιματισμό.

Οι Θάλαμοι Νοσηλείας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης. Ο σχεδόν ανύπαρκτος φωτισμός και η μη λειτουργία των κουδουνιών ενδοεπικοινωνίας αναφέρονται ως τα δύο βασικότερα, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των Ασθενών.

Οι εργαζόμενοι στην γραπτή καταγγελία τους επισημαίνουν τον αγώνα δρόμου που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να βρουν φάρμακα και υλικά χωρίς αποτέλεσμα. Είναι συχνλό δε το φαινόμενο της νοσηλείας ασθενών σε ράντζα. Σε 7κλινους θαλάμους καταγγέλλουν ότι νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Καταγγέλλουν εργασιακή εξουθένωση. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως εργάζονται με 1 ρεπό την εβδομάδα, διπλοβάρδιες το ίδιο 24ωρο, μονοβάρδιες σε πνευμονολογικά περιστατικά και διασωληνωμένους ασθενείς, ότι γίνεται ανάκληση αδειών λόγω ελλείψεων προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι για όλο το κτήριο όπου στεγάζεται η 6η Πνευμονολογική κλινική υπάρχει ένας τραυματιοφορέας!

Ζητούν τη στελέχωση της κλινικής και επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον το υπάρχον προσωπικό της κλινικής να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.