MEDIA

Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή χρημάτων στους τέσσερις υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες

Τροπολογία με την οποία τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής, στους αναδειχθέντες ως υπερθεματιστές, των ποσών που κατέβαλαν για την πρώτη δόση, για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, κατέθεσε ο υπουργός ΨηΠΤΕ Ν. Παππάς.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (κύρωση αγροτικής συμφωνίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν), τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους αναδειχθέντες ως υπερθεματιστές στον διενεργηθέντα διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, μετά την ανάκληση της σχετικής προκήρυξης, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους, τα ποσά τα οποία είναι επιστρεπτέα στους ανωτέρω ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος (συνολικού ύψους 85 εκ. ευρώ περίπου) παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.

Επίσης, δεν επιστρέφονται ποσά, τα οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης, ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.

Όπως σημειώνει το ΓΛΚ, από τις προτεινόμενες διατάξεις, προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δαπάνη από την επιστροφή στους δικαιούχους κατά τα ανωτέρω του ποσού της πρώτης δόσης του τιμήματος, κατά το μέρος που δεν παρακρατείται ή συμψηφίζεται και δεν επιστρέφεται ως ήδη παρακρατηθέν ή συμψηφισθέν.

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.