ΚΟΣΜΟΣ

Κι όμως, υπάρχει γονική άδεια για... κατοικίδια!

Ίσως όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία, υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν γονική άδεια στους εργαζομένους τους όχι επειδή έχουν μωρά αλλά... κατοικίδια.

Η πρώτη που έδωσε αυτό το δικαίωμα ήταν η Mars Petcare, η οποία προσφέρει στους εργαζομένους της δέκα ώρες άδειας όταν παίρνουν ένα κατοικίδιο και μάλιστα τους επιτρέπει να το φέρνουν και στο γραφείο μαζί τους.

Άλλη μια εταιρεία, που δεν έχει σχέση με τον... κλάδο, η τεχνολογική BitSol Solutions, με έδρα το Μάντσεστερ, δίνει άδεια έως και μια εβδομάδα στους εργαζομένους της όταν παίρνουν κατοικίδιο. Όπως λέει ο CEO της εταιρείας, «τα νέα κατοικίδια είναι σαν μωρά, οπότε γιατί οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν άδεια και τότε;»

Μια εβδομάδα άδεια δίνει και η σκωτσέζικη BrewDog αλλά ο λόγος σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιο απλός. «Απλά αγαπάμε τα σκυλιά» αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Εκτός από γονική άδεια, ορισμένες εταιρείες δίνουν άδεια και σε περίπτωση θανάτου του κατοικίδιου, όπως η Kimpton Hotels & Restaurants στο Σαν Φρανσίσκο και η πολυεθνική Mars Inc.
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.