ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Realnews

Κουμουτσάκος: Το αίτημα για εκλογές επιβάλλει η παρακμή που βιώνει η χώρα

"Το αίτημα για εκλογές δεν σχετίζεται μόνο με την αξιολόγηση. Είναι αίτημα διαρκές, που το επιβάλλει η κατάσταση βαθιάς παρακμής που βιώνει η χώρα" δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει "συνένοχοι στη βύθιση της χώρας δεν θα γίνουμε".
koumoutsakos

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο σημειώνει ότι "υπάρχουν προφανείς εσωτερικοί λόγοι για την τουρκική προκλητικότητα. Αλλά η αμφισβήτηση του καθεστώτος στο Αιγαίο υπήρξε και παραμένει σταθερή παράμετρος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Γι' αυτό δεν μπορούμε να τα εξηγούμε όλα με τη "νευρικότητα" της 'Αγκυρας. Γιατί υπάρχει και η επιθετικότητα της 'Αγκυρας" και εκτιμά ότι δεν θα αλλάξουν οι τουρκικές επιδιώξεις και- κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου-πρακτικές, μετά το δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση για το αν είναι πιο αισιόδοξος για την Ευρώπη μετά τις Ολλανδικές εκλογές, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ υπογραμμίζει ότι "η απειλή του αντιευρωπαϊσμού, του λαϊκισμού και του ακραίου εθνικισμού απομακρύνθηκε, αλλά δεν ηττήθηκε. Παραμένει παρούσα" και υποστηρίζει ότι "θα ηττηθεί οριστικά όταν μία νέα, δυναμική και κυρίως αποτελεσματική Ευρώπη θα μπορεί να λύνει προβλήματα και να εμπνέει τους πολίτες. Μια Ευρώπη ανθρώπινη. Με πολύ μικρότερη ανεργία και πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.