ΚΟΣΜΟΣ

Λουίς ντε Γκίντος: «Δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup»

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, στο πλαίσιο των εικασιών περί ενδεχόμενης παραιτήσεως του Ολλανδού Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη θέση.
«Δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολλών μέσων ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε τον υπουργό του λέγοντας ότι είναι «μία από τις σημαντικότερες και ικανότερες προσωπικότητες του Eurogroup».
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup βρίσκεται στο κέντρο πολεμικής μετά τις δηλώσεις του της περασμένης εβδομάδας στον γερμανικό Τύπο ότι οι χώρες του Νότου έφαγαν τα λεφτά τους σε ποτά και σε γυναίκες.

Οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Πορτογαλίας ζήτησαν την παραίτησή του. Η θητεία του λήγει τον Ιανουάριο 2018. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και ότι «λυπάται», αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης. Ο Λουίς ντε Γκίντος ήταν ο κύριος αντίπαλος του Ντάισελμπλουμ το 2015, στο τέλος της πρώτης θητείας του, η οποία ανανεώθηκε.

Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι «ατυχείς», επανέλαβε σήμερα ο ντε Γκίντος, σημειώνοντας ωστόσο μια «αλλαγή τόνου» εκ μέρους του συναδέλφου του. Στη συνέχεια, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη λύπη του που οι Ισπανοί δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στα εκτελεστικά πόστα των ευρωπαϊκών θεσμών, ιδιαίτερα με βάση τη συμβολή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,2% το 2016, με ρυθμό διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.