ΚΟΣΜΟΣ

Μίχαελ Ροτ: Η Γαλλία θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς

Η Γαλλία πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που τροφοδοτούν τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό και την άνοδο της Μαρίν Λεπέν, προέδρου του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ.

Ο Ροτ δήλωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2 ότι θεωρεί το φαβορί για να κερδίσει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν και την δεδηλωμένη υποστήριξή του στην Ευρώπη «αξιοσημείωτα θετική».
Ο Μακρόν δεσμεύθηκε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στη γαλλική οικονομία, αν εκλεγεί πρόεδρος, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τη Γερμανία και να προχωρήσει η Ευρώπη μπροστά.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όμως πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να αντιστραφεί το κλίμα υπέρ της Λεπέν.
«Βλέπουμε με ενδιαφέρον ότι ο στενότερος εταίρος μας στην ΕΕ επιστρέφει στην πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα», τόνισε ο Ροτ. «Αυτός ο δρόμος της ανανέωσης και της αλλαγής πρέπει να επιταχυνθεί δραματικά».

Ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των πολιτικών της, περιλαμβανομένων των αυστηρών κανονισμών της που αφορούν τους προϋπολογισμούς και τα ελλείμματα.
«Θα πρέπει να σκεφτόμαστε και το πολιτικό κόστος. Αν τελικά η ευρωπαϊκή πολιτική, για την οποία ευθυνόμαστε και εμείς, προωθήσει τη Μαρίν Λεπέν στην προεδρία, δεν πιστεύω ότι πρέπει να την υποστηρίζουμε», εξήγησε.

Πάντως ο Ροτ εξέφρασε την ανακούφισή του μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα είναι προάγγελος των αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών.

«Η Ευρώπη ήταν, είναι και παραμένει μια ασφάλεια ζωής για εμάς σε καιρούς κρίσης και τελικά είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες της Γαλλίας θα το κατανοήσουν, όπως έκανε και η μεγάλη πλειοψηφία στην Ολλανδία όπως και τη Γερμανία», κατάληξε ο Ροτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.