ΕΛΛΑΔΑ

Αρτα

«Μπλόκο» σε 143 κιλά κάνναβης σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις

Ποσότητα 143 κιλών κάνναβης, κατασχέθηκε χθες, σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, στην Άρτα και την Πρέβεζα, ενώ ακολούθησαν και οι συλλήψεις, ενός 29χρονου Αλβανού και ενός Έλληνα 53 ετών.

Χθες το πρωί, στο 2-ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος Αλβανός και έπειτα από έρευνα που έγινε, εντοπίστηκαν σε κρύπτες σε διάφορα μέρη του οχήματος, στις πόρτες, τον κινητήρα, τους αεραγωγούς, τις ζάντες τροχών και κάτω από τα καθίσματα και στον πίσω προφυλακτήρα, 22 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 16 κιλών και 129 γραμμαρίων.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους, του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, έστησαν μπλόκο στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Αντίρριου στο ύψος του Κομποτίου.

Όταν επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο, σε ύποπτο αυτοκίνητο, ο οδηγός του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα, στο ύψος του Ρίβιου Αιτωλοακαρνανίας, ο 53χρονος οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Όμως, συνελήφθη με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών, 106 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 126 κιλών και 690 γραμμαρίων, καθώς και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, «σοκολάτα», βάρους 171,58 γραμμαρίων.
Και στις δύο περιπτώσεις εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν και τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, οι οποίοι με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.