ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα διεκδικούσα την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αν…

Να κτίσουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι

Ένα νέο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι. Αυτό είναι η πρόταση του Παύλου Γερουλάνου, που έχει ουκ ολίγες φορές "ενοχλήσει" με τις απόψεις του το κόμμα του.

Μιλώντας στο CNN Greece ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, αντιτάχθηκε στην προσπάθεια ‘συρραφών’ και ‘μπαλωμάτων’ στον χώρο, ζητώντας στην πραγματικότητα να διαλυθούν όλα τα πολιτικά κόμματα που αποτελούν σήμερα το ΠΑΣΟΚ και να κτιστεί ένα νέο, βαθιά σύγχρονο και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι. Τώρα, αν κάποιοι σύντροφοί του, όπως λέει, έχουν μεγάλο πρόβλημα να ονομάζονται ΠΑΣΟΚ, τότε ίσως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συζητήσουν την αλλαγή ονόματος. Για όλα αυτά όμως, θέτει ως προϋπόθεση την έκφραση προηγουμένως πολιτικών θέσεων, μέσα από ένα συνέδριο θέσεων, του οποίου και θα έχει προηγηθεί ένας ευρύτατος , ελεύθερος προσυνεδριακός διάλογος.

Επιμένοντας ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ανάγκη έκφρασης σαφών πολιτικών θέσεων, ο ίδιος δεν τη συνέδεσε με την αλλαγή ηγεσίας. Ερωτηθείς όμως αν θα έβαζε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι θα το έκανε υπό προϋποθέσεις. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει, εάν μπορούσε να εκπροσωπήσει μία σειρά από ιδέες που απηχούν την ελληνική κοινωνία και εκφράζουν τις ανάγκες της, και που εφόσον υλοποιηθούν μπορούν να την βγάλουν από την κρίση, φέρνοντάς την σε ένα εντελώς νέο πολιτικό πλαίσιο και σε μία εντελώς διαφορετική σχέση του πολίτη με το κεντρικό κράτος.

Αναφερόμενος στον πολιτικό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, καθώς επιμένει να αναφέρεται σε αυτό ως κόμμα και όχι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι «ήταν, είναι και θα είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, έχοντας όμως σαν αφετηρία τις αξίες που ενέπνευσαν αρχικά τους Έλληνες». Υποστήριξε μάλιστα, ότι αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει αλλά πρέπει να γίνει ακόμη ουσιαστική δουλειά. Ερωτηθείς εξάλλου μεταξύ άλλων για την Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι έχει βήματα να κάνει μπροστά, προσδιορίζοντάς τα στην έκφραση αφενός του πολιτικού πλαισίου και στην εύρεση αφετέρου των ατόμων τα οποία μπορούν να το υπηρετήσουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.