ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες σε νεαρούς πρόσφυγες για τον τρόπο σύνταξης βιογραφικού σε σεμινάριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Οδηγίες για τον τρόπο σύνταξης του βιογραφικού αλλά και για τη συνέντευξη επιλογής θα δώσουν σε νεαρούς πρόσφυγες, μέλη του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε σεμινάριο που διοργανώνουν αύριο, σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση "Terre des Hommes".
"Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο με θέμα: 'βιογραφικό σημείωμα και η συνέντευξη επιλογής' περίπου 30 νεαροί πρόσφυγες, απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, κατανοώντας ότι πρόκειται για πρακτικές που ακολουθούνται στην αγορά εργασίας των χωρών,όπου θέλουν να μετεγκατασταθούν" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύμβουλος σταδιοδρομίας, Σοφία Παναγιωτίδου.
"Θα τους εξηγήσω λοιπόν τα βασικά σημεία ενός βιογραφικού, τι πρέπει να περιλαμβάνει και πού αποσκοπεί καθώς και μερικά πράγματα για τη 'γλώσσα του σώματος' κατά την διάρκεια της συνέντευξης για μια δουλειά" διευκρίνισε η κ. Παναγιωτίδου, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει παράλληλα μετάφραση με δύο μεταφραστές.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος που υλοποιούν αυτή την περίοδο η "ΑΡΣΙΣ" και η "Terre des Hommes", το οποίο στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας (Δερβένι ALEXYL, Δερβένι Δίον), που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης και στις Μουριές Κιλκίς.
Στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης των προσφύγων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, η υποστήριξη της ενεργούς συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη σχέσεων με τον τοπικό πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.