ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπαν για τον θρύλο του rock n' roll

Oι αντιδράσεις από τον Σπρίνγκστιν μέχρι τον Τζάγκερ για τον θάνατο του Τσακ Μπέρι

Από τον Μπρους Σπρίνγκστιν μέχρι τον Μικ Τζάγκερ, βροχή ήρθαν οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τσακ Μπέρι, χθες Σάββατο σε ηλικία 90 ετών, στις οποίες υπογραμμίζεται η συμβολή του στον θρύλο του ροκ:

- Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ο Τσακ Μπέρι ήταν ο πιο μεγάλος από τους ρόκερ, τους κιθαρίστες και ο πιο μεγάλος από τους στιχουργούς του ροκ που έζησε ποτέ. Είναι μια τεράστια απώλεια, η απώλεια ενός γίγαντα για πάντα».

- Μπράιαν Ουίλσον (Beach Boys): «Με θλίψη έμαθα την είδηση του θανάτου του Τσακ Μπέρι, ήταν τέτοια έμπνευση! Θα λείψει σε'όλους αυτούς που αγαπούν το ροκ εντ ρολ».

- Ρίνγκο Σταρ (The Beatles): «Αναπαύσου εν ειρήνη. Και ειρήνη και αγάπη Τσακ Μπέρι, Μίστερ ροκ εντ ρολ».

- Λένι Κράβιτς: «Δόξα, δόξα σοι Τσακ Μπέρι!!! Κανένας από μας δεν θα ήταν εδώ αν δεν ήσουν εσύ. Συνέχισε να ροκάρεις αδελφέ μου!»

- Ροντ Στιούαρτ: «Όλα άρχισαν με τον Τσακ Μπέρι. Μας ενέπνευσε όλους. Το πρώτο άλμπουμ που αγόρασα ήταν το δικό του 'Live at the Tivoli' και ποτέ πια δεν ήμουν ο ίδιος».

- The Rolling Stones: «Με μεγάλη θλίψη οι Rolling Stones έμαθαν τον θάνατο του Τσακ Μπέρι. Ήταν ένας αληθινός πρωτοπόρος του ροκ, μια απίστευτη επιρροή. Ο Τσακ Μπέρι δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός κιθαρίστας, ένας λαμπρός τραγουδιστής, ήταν επίσης λαμπρός στη σκηνή και κυρίως ήταν ένας αληθινός μετρ ως στιχουργός. Τα τραγούδια του Τσακ Μπέρι θα είναι αιώνια».

- Μικ Τζάγκερ: «Είμαι τόσο θλιμμένος που έμαθα την είδηση του θανάτου του Τσακ Μπέρι. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλη αυτή τη μουσική που μας έδωσε και που τόσο μας ενέπνευσε. Φώτισε τα χρόνια της εφηβείας μας, έδωσε ζωή στα όνειρά μας να γίνουμε μουσικοί και να ανέβουμε στη σκηνή. Οι στίχοι του έλαμψαν πάνω απ' όλα και φώτιζαν μ' ένα παράξενο φως αυτό το περίφημο αμερικανικό όνειρο. Τσακ, ήσουν απίστευτος και η μουσική σου θα μείνει χαραγμένη μέσα μας για πάντα».

- Ρόνι Γουντ: «Είμαι τόσο θλιμμένος, με τον θάνατο του Τσακ Μπέρι έρχεται το τέλος μιας εποχής. Ήταν ένας από τους καλύτερους, ήταν η έμπνευσή μου, μια αληθινή προσωπικότητα, πραγματικά».

- Κιθ Ρίτσαρντς: «Έσβησε ένα από τα μεγάλα φώτα μου».

- Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Όταν ήμουν 10 ετών και κάθε νύκτα ονειρευόμουν να φύγω για την Αμερική, η ηχητική υπόκρουση ήταν ο Τσακ Μπέρι. Έκανε τον κόσμο ροκ. Αναπαύσου εν ειρήνη».

- Στίβεν Κινγκ: «Ο Τσακ Μπέρι πέθανε. Μου ραγίζει την καρδιά, αλλά 90 ετών, δεν είναι τόσο άσχημα για το ροκ! Johnny B. Goode για πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.