ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρεβίθια με φασολάκια κοκκινιστά

Revithia-me-fasolakia-kokkinista_min

 

Υλικά

  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σπόροι κύμινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 500γρ φασολάκια
  • 790γρ ντομάτα κονκασέ με το χυμό της
  • 600γρ ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς ο πελτές.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, τα ρεβίθια και 3 φλ νερό και βράζουμε για 1 περίπου ώρα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Αφήνουμε για 15 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.