ΚΟΣΜΟΣ

Η πολιτική της «στρατηγικής υπομονής» έχει τελειώσει

Ρεξ Τίλερσον: Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Βόρειας Κορέας

Rex

Η στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Βόρειας Κορέας είναι «μια επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νότια Κορέα.

Ο κ. Tίλερσον, μιλώντας λίγο μετά την επίσκεψή του στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα, είπε ότι η πολιτική της «στρατηγικής υπομονής» έχει τελειώσει και ότι οι ΗΠΑ διερευνούν μια σειρά νέων ενεργειών σε επίπεδο διπλωματίας, ασφάλειας και οικονομίας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει η πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης είπε: «Σίγουρα δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο της στρατιωτικής σύγκρουσης αλλά η επιλογή αυτή υπάρχει και αν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί».

Από την Ιαπωνία όπου βρέθηκε αρχικά, είπε ότι οι ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια προσπαθούσαν χωρίς αποτέλεσμα να πείσουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες.

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα με τις πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές που έχει διεξάγει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.