ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συνδρομητές «μαϊμού» για την εφημερίδα των Ιταλών βιομηχάνων

Η «αφρόκρεμα» της επικοινωνίας των Ιταλών βιομηχάνων με το «πόπολο», ή μάλλον καλύτερα με τον επιχειρηματικό κόσμο και τον χρηματοοικονομικό τομέα του χρηματιστηρίου του Μιλάνο, βρέθηκε στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών. Οι διευθυντές και οι μάνατζερ της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας της Ευρώπης, του «Il Sole 24 Ore», που ανήκει στη συνομοσπονδία των βιομηχάνων Confindustria, φαίνεται ότι «φούσκωναν» τον αριθμό των συνδρομητών της ψηφιακής έκδοσης για να μπορούν να απορροφούν καλύτερα διαφημιστικά πακέτα, καλύπτοντας τμήμα των ζημιών.

Η οικονομική αστυνομία έκανε έφοδο με δικαστική εντολή στα γραφεία της εφημερίδας αναζητώντας στοιχεία για «ψευδείς εταιρικές επικοινωνίες». Η έρευνα γίνεται εναντίον του διευθυντή της εφημερίδας Ναπολετάνο, τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Μπενεντίνι και της πρώην διευθύνοντας συμβούλου Τρέου, ενώ για υπεξαίρεση φαίνεται ότι θα διωχθούν ένας βουλευτής και άλλοι πέντε νυν και πρώην μάνατζερ της εφημερίδας και του ομίλου των μέσων ενημέρωσης, δεδομένου ότι οι Ιταλοί βιομήχανοι έχουν τον δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό Radio24 και ασφαλώς το δικό τους πρακτορείο ειδήσεων, το Radiocor!

Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι η εφημερίδα το 2015 εμφάνισε 109.500 ψηφιακές πολλαπλές συνδρομές, δηλαδή πακέτα συνδρομών, πολλές εκ των οποίων «φαντάσματα», με στόχο να παραπλανήσει τους διαφημιστές, αλλά μετά τις απέσυρε τροφοδοτώντας την καχυποψία των ανακριτών. Μετά από τρίμηνη έρευνα η οικονομική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του ομίλου, χωρίς κανείς να αποκλείει ότι οι έρευνες μπορεί να οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες την χρεωμένη με 49 εκατ. ιταλική οικονομική εφημερίδα. Ο όμιλος Gruppo 24 Ore, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα, δήλωσε την πλήρη συνεργασία του με τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές, ενώ στο χρηματιστήριο του Μιλάνο η μετοχή του υποχώρησε «μόλις» 2,15%, αποδεικνύοντας ότι χαίρει της... εμπιστοσύνης του επενδυτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.