ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σουβλάκια γαρίδας

 

Υλικά

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/3 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, κομμένος
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
900 γρ γαρίδες, καθαρισμένες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξίδι.

Προσθέτουμε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανακατεύοντας στο μεταξύ 1-2 φορές.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια, τρυπώντας μια φορά κοντά στην ουρά και άλλη μια κοντά στο κεφάλι.

Λαδώνουμε ελαφρά το γκριλ.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.