ΕΛΛΑΔΑ

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Στη φυλακή οι διακινητές των 60 μεταναστών στα Χανιά

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν σήμερα οι δύο διακινητές των 60 μεταναστών που εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή να περιφέρονται σε παραλία των Χανίων.

Οι δύο φερόμενοι ως διακινητές, ένας Ουκρανός και ένας Ρώσος, πέρασαν σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Στην απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους ωστόσο δεν έπεισαν τον ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σύλληψή τους οι δύο άντρες ισχυρίστηκαν ότι δεν εμπλέκονται σε καμία υπόθεση διακίνησης μεταναστών αλλά έκαναν … ταξίδι αναψυχής με το ιστιοφόρο τους.

Σύμφωνα, όμως, με τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο σε θαλάσσια περιοχή της Αλικαρνασσού (Μπουντρούμ) της Τουρκίας, πιστεύοντας ότι θα ταξιδέψουν με προορισμό την Ιταλία. Όταν έφτασαν στο Ακρωτήρι όπου και τους αποβίβασαν οι δύο διακινητές τους είπαν ότι είχαν φτάσει στον προορισμό τους.

Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε την περασμένη Παρασκευή το πρωί στις αστυνομικές αρχές των Χανίων αλλά και του λιμενικού, λόγω του εντοπισμού μεταναστών σε παραλία στο Ακρωτήρι.

Οι αστυνομικοί παρέλαβαν τα περίπου 60 άτομα και τα μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους.

Αργότερα όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταγραφής τους προέκυψε πως πρόκειται συνολικά για 57 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα ανήλικο παιδί μόλις τεσσάρων χρόνων, από το Πακιστάν.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής όπου παραμένουν μέχρι σήμερα έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αναμένοντας την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου να προωθηθούν σε κάποιο κέντρο κράτησης της χώρας.

Οι έρευνες και η σύλληψη των δραστών

Σκάφη του Λιμενικού από την πρώτη στιγμή άρχισαν να… «οργώνουν» τη θαλάσσια περιοχή για να εντοπίσουν το πλοιάριο που έφερε τους μετανάστες.

Το βράδυ το δουλεμπορικό εντοπίστηκε να πλέει μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης από περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το οποίο στη συνέχεια ξεκίνησε τη διαδικασία ρυμούλκησής του στη Σούδα.

Το ταξίδι διήρκεσε όλη τη νύχτα και γύρω στις 8 το πρωί του Σαββάτου λίγο πριν να μπουν τα σκάφη στο λιμάνι, το ιστιοφόρο βυθίστηκε.

Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.