ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο νόμο Κατσέλη τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «Νόμου Κατσέλη» μπορούν να υπαχθούν και με τη βούλα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια  που είχε χορηγήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Το πρακτικό αντίκρισμα της απόφασης σημαίνει πως τα δάνεια αυτά (όπως και των δανειοληπτών από τράπεζες) μπορούν να «κουρευτούν», να καταβάλλει ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης χαμηλότερη δόση και βέβαια να σώσει την πρώτη κατοικία του.

Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκανε δεκτές τις εισηγήσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του αρεοπαγίτη Γιώργου Αναστασάκου, οι οποίοι ουσιαστικά αποφάνθηκαν πως και τα δάνεια Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης μπορούν να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Αντίθετα, δεν μπορεί να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «Νόμου Κατσέλη» τα «προσωπικά  δάνεια εκτάκτων αναγκών» που χορήγησε ο  ΟΕΚ προς τους  εργαζόμενους, συνταξιούχους  και υπαλλήλους του Οργανισμού για να αντιμετωπιστούν έκτακτα έξοδα σε περιπτώσεις γάμου, τοκετού, σοβαρής ασθένειας, θανάτου ή έκτακτης στεγαστικής ανάγκης.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά την κατάργηση του ΟΕΚ ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και την αντικατάσταση αρμοδιοτήτων από τον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.