ΚΟΣΜΟΣ

Εχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα του κόσμου εξαφανίστηκε από το Μουσείο Μπόντε

Το νόμισμα, βάρους 100 κιλών, φυλασσόταν στο μουσείο Μπόντε . Είναι καναδικό, έχει διάμετρο 53 εκατοστά και είναι όλο φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι. Η αξία του υπολογίζεται στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κλέφτες εισέβαλαν στο Μουσείο Μπόντε ξημερώματα σήμερα το πρωί. Χρησιμοποίησαν σκάλα για να μπουν στο μουσείο. Την ίδια ώρα, παραμένει ασαφής ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν οι δράστες να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό. Οι πιθανότητες να βρεθεί το νόμισμα είναι μικρές, σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild".

Υπενθυμίζεται ότι, το χρυσό νόμισμα βγήκε στο σφυρί στις 25 Ιουνίου το 2010 στη Βιέννη. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Dorotheum. Το νόμισμα ανήκε στην αυστριακή εταιρεία AVW, που πριν από επτά χρόνια κήρυξε πτώχευση.

Το χρυσό νόμισμα, που έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κατασκευάστηκε το 2007 και απεικονίζει στη μία πλευρά του τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας και στην άλλη τρία φύλλα σφενδάμου, που είναι το εθνικό σύμβολο της πατρίδας του Τζάστιν Τριντό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.