ΥΓΕΙΑ

Έρευνα

Kι όμως το σεξ προσφέρει ικανοποίηση για δύο ολόκληρες μέρες

Κι όμως! Μετά το σεξ οι ερωτικοί σύντροφοι νιώθουν ένα αίσθημα ικανοποίησης που διαρκεί δύο ολόκληρες μέρες - και βοηθά να γίνονται οι σχέσεις ισχυρότερες-, όπως αποκαλύπτουν Αμερικανοί επιστήμονες. Η διαπίστωση αυτή δεν είναι τυχαία, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, επισημαίνοντας πως η εξήγησή της θα πρέπει να αναζητηθεί στην ανθρώπινη βιολογία.

Το αίσθημα ικανοποίησης μετά το σεξ φθίνει μετά και την δεύτερη ημέρα, τότε όμως αρχίζει να αποκαθίσταται η συγκέντρωση του ανδρικού σπέρματος (καθώς το συνεχές σεξ αποδυναμώνει το σπέρμα). Κατά συνέπεια, το αίσθημα ικανοποίησης είναι η προσαρμογή μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ποσότητα των σπερματοζωαρίων και το ζευγάρι να είναι πανέτοιμο να αποκτήσει απογόνους.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μελέτη σε δείγμα 214 νιόπαντρων ζευγαριών τα οποία κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ημερολόγιο για 14 ημέρες απαντώντας στα ακόλουθα θέματα: αν κάνουν σεξ κάθε μέρα, πόσο ικανοποιημένοι είναι από την σχέση τους , το γάμο τους και τη σεξουαλική ζωή την δεδομένη στιγμή.

Οι περισσότεροι είχαν σεξουαλική επαφή κάθε τρεις μέρες, αλλά το αίσθημα ικανοποίησης που είχαν μετά από μία σεξουαλική επαφή διαρκούσε έως και δύο ημέρες. Εκείνοι που αισθάνθηκαν περισσότερη διέγερση από το σεξ ήταν πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους έξι μήνες αργότερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί, στη διάρκεια του σεξ εκκρίνεται η ορμόνη της αγάπης, η οκυτοκίνη, όμως οι επιστήμονες δεν ήξεραν πόσο διαρκεί. Τώρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, το αίσθημα ικανοποίησης μετά το σεξ διαρκεί δύο ημέρες και διασφαλίζει την ποιότητα των μακροχρόνιων σχέσεων.

Το μυστικό για να διατηρηθεί η ποιότητα σε μία σχέση με την πάροδο του χρόνου είναι να κάνουμε τακτικά σεξ, κατέληξαν οι επιστήμονες στην έρευνά τους.
«Αυτή η έρευνα είναι σημαντική, διότι αποδεικνύει ότι το σεξ κρατά δεμένο το ζευγάρι», όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.