ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για τα 21 χρόνια από το θάνατο του Ελύτη: Η ποίησή του θα μας θυμίζει πάντα πως οι αξίες δεν αποτιμώνται ποσοτικά

elitis5

"Η ποίησή του θα μας θυμίζει πάντα πως οι αξίες δεν αποτιμώνται ποσοτικά", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του νομπελίστα ποιητή και λογοτέχνη Οδυσσέα Ελύτη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσίπρα: "Εικοσιένα χρόνια σήμερα από το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη. Η ποίησή του θα μας θυμίζει πάντα πως οι αξίες δεν αποτιμώνται ποσοτικά".

Επίσης, η ανάρτηση συνοδεύεται και από φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη με ένα απόσπασμα από την ομιλία του κατά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ στην Ακαδημία της Στοκχόλμης, στις 10 Δεκεμβρίου 1979: "Τότε όμως η ποίηση; Τί αντιπροσωπεύει μέσα σε μια τέτοια κοινωνία; Απαντώ: τον μόνο χώρο όπου η δύναμη του αριθμού δεν έχει πέραση."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GEORGIA. 13:19 19/03/2017

    Ή ποίηση του Ελύτη είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την εποχή που ζούμε στην Ελλάδα.Αποτελεί ύβρη να τον επικαλείται ο Τσίπρας, ένας μνημονιακός και δοσίλογος, που κάλυψε το Ελληνικό φώς με την μαυρίλα της οικονομικής χρεοκοπίας και των ισλαμιστών λαθρομεταναστών.Το θέατρο που παίζεις έχει και όρια πολιτικέ τυχοδιώκτη Τσίπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.