ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Λειτουργική παράδοση της Ολυμπίας Οδού πριν το Πάσχα, σύμφωνα με τον Χρ.Σπίρτζη

«Θα ήθελα να απευθύνω και στον κ. Παπαθεοδώρου μια πρόσκληση -το έκανα στα στελέχη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Αχαΐας- την Μεγάλη Πέμπτη να πιούμε ένα ούζο ή ένα τσίπουρο στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, για να γιορτάσουμε και την παράδοση του νέου δρόμου. Θα πηγαίνουν οι πολίτες επιτέλους, μετά από πάνω από μία δεκαετία, στην Πάτρα με νέο δρόμο». Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επελεξε να απαντήσει στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και σε επίκαιρη ερώτησή του για «καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου».

Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κατάτμηση του έργου αλλά διαγωνιστική διαδικασία. Είπε ακόμη ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, ενώ, αναφερόμενος στους μέχρι τώρα διαγωνισμούς, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει το όνομα του κάθε μειοδότη αλλά η τήρηση της διαφάνειας και των όρων κάθε διαγωνισμού. «Άλλωστε τα έργα δεν τα δίνουν οι υπουργοί αλλά ελέγχονται εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ για τη δανειοδότηση της Τράπεζας Αττικής σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, ο Χρήστος Σπίρτζης επανέλαβε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της άφησε όμως αιχμές κατά της ΤτΕ. «Εγώ χαίρομαι πραγματικά που ο κ. Στουρνάρας και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισαν τελικά να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Και περιμένω τις επόμενες ενέργειές τους για όλα αυτά που συνέβαιναν στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Έτσι το παρακολουθώ πραγματικά με πάρα πολύ καλή διάθεση, διότι το είχα ζητήσει εγώ από τον κ. Στουρνάρα και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας ως πρόεδρος του ΤΕΕ πριν από πέντε χρόνια, όταν επιχειρούσε η τότε κυβέρνηση να πουλήσει την Τράπεζα Αττικής σε fund, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και συμφωνούσε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τότε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.