ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Νέο «φιάσκο» με τον μαθηματικό τύπο στις επικουρικές συντάξεις

Για φιάσκο στις επικουρικές συντάξεις κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως τα ατοπήματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, δεν έχουν τέλος και πως για άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, με την ολιγωρία της, στερεί από χιλιάδες δικαιούχους την επικουρική τους σύνταξη.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι δεν έχει ακόμη εκδώσει, ως όφειλε, το μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά να μην μπορεί να εκδοθεί ούτε μία σύνταξη.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τον μαθηματικό τύπο που είχε εκδοθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση το 2013, «λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας».

Προσθέτει επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), θα έπρεπε ήδη - εδώ και 11 μήνες - να έχει εκδοθεί ο απαραίτητος μαθηματικός τύπος με τις αναγκαίες τεχνικές παραμέτρους για τον υπολογισμό όλων των επικουρικών συντάξεων - από 1/1/2015 - που υπολογίζονται στη βάση του μοντέλου της Νοητής Κεφαλαιοποίησης.

«Πρόκειται για μια ακόμη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα και ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας. Μετά το "φιάσκο" του μαθηματικού τύπου στις κύριες συντάξεις, τώρα "φιάσκο" και στον μαθηματικό τύπο των επικουρικών συντάξεων, με αποτέλεσμα, καμία νέα επικουρική σύνταξη να μην μπορεί να εκδοθεί», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.