ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η τηλεϊατρική για καρδιολογικά περιστατικά σε πέντε νησιά

Ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή, 19 Μαρτίου, η διαδικασία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε απομακρυσμένα νησιά, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΕ «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής, παρέχει στους γιατρούς της Σύμης, της Κάσου, της Σίφνου, της Αμοργού και των Οινουσσών τη δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών, μέσω τηλεϊατρικής.

Οι γιατροί αυτών των νησιών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του «Θριάσιου» νοσοκομείου, η οποία είναι ανά τέσσερις ημέρες, θα μπορούν να ζητούν τη συμβουλή-εκτίμηση καρδιολόγου για την αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι βρίσκεται στην αρχή μίας σημαντικής και φιλόδοξης παρέμβασης με ουσιαστικό αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς του κατοίκους των νησιών και των επισκεπτών τους και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα οφέλη που προκύπτουν από την άμεση και ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών, τόσο για την υγεία των κατοίκων, όσο και για τη σκοπιμότητα της άμεσης διακομιδής περιστατικών, εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου σύντομα να επεκτείνουμε την υποστήριξη και άλλων νησιών που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής. Απώτερος στόχος μας είναι η 24ωρη εβδομαδιαία κάλυψη όλων των απομακρυσμένων νησιών στην ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών».

Όπως σημειώνεται, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους όλων των νησιών και η ελπίδα ότι με την ορθολογική αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής που διαθέτει, σύντομα θα παρέχει αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.