ΕΛΛΑΔΑ

Eνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Αρχισε η παρέλαση μαρτύρων στη δίκη της Ζίμενς

Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι 60 και πλέον κατηγορούμενοι, δια των συνηγόρων υπεράσπισης τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σήμερα εξετάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ την περίοδο 2004-2010, Παναγιώτης Βουρλούμης.

Όντας πρόεδρος του ΟΤΕ, στα τέλη του 2006, ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι πληροφορήθηκε για τις αποκαλύψεις ότι η Siemens χρημάτιζε στελέχη του ΟΤΕ.

"Προέκυψε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε πει ότι χρηματίζονται πολλά στελέχη του ΟΤΕ. Νομίζω ο Σίκατσεκ. Πήγαμε με δικηγόρο του ΟΤΕ στη Γερμανία και ζητήσαμε με εξώδικο να μας αποκαλύψει τα ονόματα η Siemens. Τέλη του 2006. Οι Γερμανοί δεν μας απαντούσαν, καταλήξαμε ότι εκτός από την αποκάλυψη των ονομάτων, είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε δικαστικά στη Γερμανία καθώς εκεί ζημιά θεωρείται το πόσο που έχει δοθεί. Τώρα αρχίζουν να δικάζονται αυτά που είχαμε καταθέσει τότε στη Γερμανία από ότι έχω μάθει".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.