ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ

Αστατος ο καιρός ανήμερα του Πάσχα - Η πρόβλεψη μέχρι και την Παρασκευή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται σήμερα Κυριακή του Πάσχα κυρίως στα ορεινά Ηπειρωτικά και τα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
kairos

Στα υπόλοιπα μέρα της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι 4 και στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο με σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες από τα δυτικά.

Στα υπόλοιπα μέρη της χώρας θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρη βροχή. Στα υπόλοιπα μέρη της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Από τις βραδινές ώρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα μέρη της επικράτειας αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα μέρη της χώρας θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι με μικρή εξασθένηση.Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.