ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά

 

Υλικά

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • ¾ κούπας μέλι
  • 2 κ.σ. μπράντι ή λικέρ
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 12 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ξεπαγωμένο
  • 450 γρ. βούτυρο αγελάδος Χωριό ανάλατο, λιωμένο
  • Ολόκληρα γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα 6 πρώτα υλικά (ζάχαρη, νερό, μέλι, λικέρ, χυμό λεμονιού, ξυλάκι κανέλας) σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Βάζουμε τα καρύδια, την 1 κούπα ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση διαγώνια και το διπλώνουμε με πλαστική μεμβράνη.

Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο δύο μεγάλα ταψιά (32χ22) και τοποθετούμε 8 φύλλα κρούστας στο ένα ταψί, βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο όπως το τοποθετούμε.

Απλώνουμε 2 κούπες με το μείγμα με τα καρύδια από πάνω.

Βάζουμε 3 φύλλα κρούστας πάνω από το μείγμα με τα καρύδια στο ίδιο ταψί, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο.

Απλώνουμε άλλες 2 κούπες μείγμα καρυδιού.

Επαναλαμβάνουμε με άλλα 3 φύλλα κρούστας και 2 κούπες μείγμα καρυδιού.

Τέλος, βάζουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντας και πάλι το καθένα, εκτός από αυτό που βρίσκεται στην επιφάνεια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο δεύτερο ταψί.

Κόβουμε τα μπακλαβαδάκια διαγώνια σε ρόμβους και με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο. Στο κέντρο κάθε ρόμβου καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο.

Ψήνουμε στους 150 C για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με σιρόπι

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Κόβουμε διαγωνίως, όπως είχαμε κόψει και πριν, αφαιρούμε τα μπακλαβαδάκια από το ταψί και διατηρούμε σε αεροστεγή δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.