ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Bροχές, καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για σήμερα Σάββατο κυρίως στη νότια χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.  

Χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού επισημαίνοντας ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Πελοπόννησος, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η ανατολική Στερεά.

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.

Αναλυτικά σήμερα Σάββατο, 22 Απριλίου αναμένεται άστατος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα, με νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες.

Τοπικές βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια. Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Βελτίωση αναμένεται προς το βράδυ, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα συνεχίσουν έως το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Οι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από -2 έως 16, στη Θεσσαλία από 5 έως 15, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 6 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 15, και στην Κρήτη από 8 έως 15.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν κατά 1 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.