ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου της πόλης σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών, στην Ιταλία

Σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τετάρτη 19 Απριλίου έως την Κυριακή 23 Απριλίου στην πόλη Assisi της Ιταλίας, θα συμμετάσχει το Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Πρόκειται για το Φεστιβάλ «Voices for Peace» και όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συμμετοχής, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, «στόχος μας, εκτός από τη διάκριση που είναι σημαντική για την πόλη, είναι να ανοίξουμε μία δίοδο για να πραγματοποιούνται στα Χανιά τέτοια διεθνούς φήμης μεγάλα φεστιβάλ».

Στην ιταλική πόλη θα βρεθεί και ο κ. Βάμβουκας, ως ένδειξη στήριξης της προσπάθειας του Σχολείου αλλά και για να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των πολιτιστικών επαφών των δύο χωρών.

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων επιλέχθηκε από όλη την Ελλάδα για να διαγωνιστεί στην κατηγορία «Μεικτή Νεανική χορωδία». Οι μαθητές, με υπεύθυνη την κ. Γεωργία Νικολουδάκη, θα παρουσιάσουν έργα αναγεννησιακής μουσικής, το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Της αγάπης αίματα» και το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Μετζελόπουλου, συνθέτη και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου, του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα παραχωρήθηκαν δωρεάν από το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος. Επίσης, θα διαγωνιστεί στην κατηγορία «Folklore», με υπεύθυνο τον κ. Παντελή Λύκο, όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Παπουτσάκη, η χορωδία θα συμμετάσχει και στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ σε ένα κοινό έργο- λειτουργία του τιμώμενου συνθέτη Cloudio Monteverdi για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.