ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ζάππειο Μέγαρο

Διήμερο ακαδημαϊκό συνέδριο την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

zappeio

Ο ρόλος του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή θα βρεθεί στο επίκεντρο του ακαδημαϊκού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών.

Στο ακαδημαϊκό συνέδριο, την έναρξη του οποίου θα κηρύξουν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Βολιβία, την Ινδία, την Ιταλία, το Ιράν, το Ιράκ, το Μεξικό και το Περού -10 χώρες που εκπροσωπούν μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς.

Απώτερος στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, είναι η ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο των αρχαίων πολιτισμών στο σύγχρονο κόσμο, τη θέση της πολιτιστικής βιομηχανίας και την αξιοποίηση του πολιτισμού προς όφελος της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Θα συζητηθούν, επίσης, η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των κρατών που συμμετάσχουν στο φόρουμ και θα διερευνηθούν δυνητικά πεδία συνεργασίας για την οργάνωση κοινών δράσεων με γνώμονα την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 23 Απριλίου, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του συνεδρίου που θα λάβει χώρα παράλληλα με την υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, θέμα συζήτησης θα είναι η «Διαχρονική σημασία και απήχηση των Αρχαίων Πολιτισμών και η σχέση τους με τη σύγχρονη εποχή».

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στο ρόλο του πολιτισμού ως εργαλείου ήπιας και έξυπνης ισχύος και ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης. Συντονιστές των διήμερων συζητήσεων θα είναι ο πρέσβης Γεώργιος Βέης και οι καθηγητές Πλάτων Μαυρομούστακος και Νίκος Λέανδρος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.